Kell természettudományos jegyet "vinni" érettséginél?
Nem tudom pontosan hogy miből tevődik össze az érettségi összpontszáma.De úgy tudom hogy az utolsó két évben szerzett jegyek is számítanak, azokból a tantárgyakból amikből érettségizem, és egy természettudományos tantárgyból.Jól tudom?Van esetleg olyan oldal ahol megtudnék nézni mindent az érettségiről?
Előre is köszi a válaszokat!
A nyelvből vitt jegyednek szerintem nem kell annak lennie, amiből érettségizel és a ttt pedig lehet két tárgy utolsó évi jegye is, nem csak egynek a két utolsó évi
Amúgy felvi.hu (de gondolom oktatas.hu-n is fenn van)
a felvételi pontok számítása kétféle módon történik.
1. a felvételhez szükséges 2 érettségi tárgy százalékos eredménye x 2 ez összesen 400 pont lehet
2. matek, magyar, töri, egy nyelv, egy term, tud. tárgy két utolsó tanult évének jegyei x 2 /ez 100 pont lehet/ plusz az 5 érettségi tárgy százalékos eredményének átlaga /ez 100 pont lehet/ plusz a felvételhez szükséges 2 tárgy érettségi eredményének százalékos eredménye /ez 100+100pont lehet/ összesen 400 pont
azt, hogy melyiket alkalmazzák az dönti el hogy melyik ad több pontot. Ezt számítógép számolja
a fennmaradó 100 pontot nyelvvizsgáért, emelt szintű érettségiért és egyéb, a jogszabályban meghatározott okból kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!