Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Germanisztika-német vagy...

Germanisztika-német vagy pénzügy és számvitel? Szerintetek melyik ér többet?

Figyelt kérdés

Elhelyezkedési lehetőségek, fizetés, munkahelyi stressz meg minden, ami eszetekbe jut.

Mivel költségtérítésesen végezném, ezért azt is szeretném megtudni (az esetleges fél(év)ismétlések végett), hogy mennyire nehéz ezeket a szakokat elvégezni. Mennyire lehet a suli mellett dolgozni? Stb. stb.

2009. nov. 15. 23:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Többre mész a pénzügy-számvitellel. Fizetést nem tudok, nyilván teljesen más mindenhol. Germanisztika mellett ha találsz szerintem lehet dolgozni( én is itt vagyok és azért van szabadidőm), pénzügynél meg azért kell tanulni.
2009. nov. 15. 23:20
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ.

Igen, a pénzügyről gondolom, hogy húzós lehet. Olvastam pl., hogy a diákok általában nem is tudják 7 félév alatt befejezni. Ráadásul én még soha nem tanultam közgázt.

Ezek szerint a germanisztika nem annyira megterhelő? Nekem ugyanis nagyon fontos, hogy tudjak mellette dolgozni is. Egy elsős pl. adhat nyelvórákat vagy korrepetálhat?

2009. nov. 15. 23:33
 3/13 anonim ***** válasza:

Bárki korrepetelhat, ha feladsz hírdetést és jeletkeznek rá. Én közgáz suliból mentem, de az isten nem tudott volna rávenni, hogy én ilyen területre menjek tovább, valahogy én nem látom a szépségét:)

Amúgy persze kell tanulni, de azért nem kell minden nap, germanisztikán

2009. nov. 16. 00:43
 4/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintemne azt nézd, hogy melyik ér többet, hanem próbálj meg gondolkozni, hogy milyen állást tudnál magadnak elképzelni a jövőben, hogy és melyik érdekel valójában. Egyszóval a "szívedre halgass".Ez most így lehet hogy elcsépelten hangzik, de én tavaly, mikor felvételiztem, anglisztikán és pénzügyön gondolkoztm, aztán úgydöntöttem, hogy nem akarok tanári fizetést, gondoltam, hogy alószínűtöbbet lehet majd keresni a másikkal,aztán most kezdek el rájönni, hogy nem is a pénz a legfontosabb, hanem az, hogy tényleg igazán érdekeljen az adott dolog, és szívvel-lélekkel tudjam majd a munkámat végezni.

2009. nov. 16. 13:39
 5/13 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi a választ. Pontosan ez motoszkál bennem. Épp ezért is olyan nehéz döntenem. Az egyik a szív, a másik meg az ész. Ki tudná megmondani, hogy melyiknek van nagyobb hatalma?

Igazság szerint a pénzügytől nagyon félek. Van ugyan egy vállalkozói ügyintézői végzettségem, de már ezért is szinte vért izzadtam annak idején, és azt az igazi közgázt, amiről az egész valójában szól, még soha nem tanultam.

Németből van egy alapfokúm (készülök az érettségire), és imádtam németet tanulni!

De annyira megbonyolítja a helyzetet a pénz kérdése!:( Főleg, ha már nemcsak rólam van szó. Ha egy családot kell eltartani, akkor nagyon nem mindegy, hogy pontosan mennyi is az annyi.

2009. nov. 16. 14:26
 6/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Néztél már meg emelt német érettségit? Szerintem elég nehéz volt, és a pontszámokat is nézd meg, mert tavalyhoz képest eléggé megugrottak mindenhol, pénzügy-számvitelt meg szinte minden fősulin tanítanak már.

Német mellé majd egyetemen felveszel egy másik nyelvszakot, valami ritkábbat és azzal is dolgozhatsz a jövőben.

Sok sikert!

2009. nov. 16. 20:14
 7/13 A kérdező kommentje:

Még nem néztem, de elhiszem, hogy nehéz. A ponthatárokat viszont néztem, és tényleg megdöbbentő, hogy több mint 50-nel emelkedett a tavalyihoz képest. Remélem azért jövőre nem lesz ennyire drasztikus a növekedés a mostani 377-hez (ELTE) képest.

Az eredeti kérdésen egyébként még mindig gondolkozom. És szerintem egy ideig még fogok is. :)

2009. nov. 17. 12:16
 8/13 anonim ***** válasza:
Pénzügy-számvitel szak elméletben többet érhet, hiszen akár bankigazgató is lehetsz ezzel a végzettséggel. de azon is gondolkodj el, hogyha a németet szereted, sok lehetőséged van azzal is. De csak ha tényleg nagyon szereted, és el tudod magad képzelni olyan munkakörben, ahol németül kell kommunikálnod. Én azt mondom neked, hogyha hadilábon állsz a gazdasági "tanulnivalóval", akkor ne válaszd a pénzügyet, a némettel viszont nem feltétlenül kell tanárnak menned. Ráhajtasz, tanulod serényen, ERASMUS-szal fél év német nyelvterületen, + Msc-t elvégzed, és akár még tolmács is lehetsz, persze ha ez érdekel. De tudod, a nyelvtudás is nagy kincs, ha jó vagy benne, megfizetnek!!! Ezt is tartsd szem előtt! Remélem segítettem valamelyest a döntésben!
2009. nov. 19. 12:17
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ.

Egyre inkább hajlok a német felé, mert azon túl, hogy legbelül én is így érzem, a válaszok is egyre inkább megerősítenek abban, hogy nem lenne jó olyan területre mennem, ami nem érdekel igazán, amit talán nem tudnék szívvel-lélekkel csinálni. Tanárnak lenni tudom, hogy kockázatos, és valóban gondolkoztam a tolmács-fordító MA képzésen is, ami a jövőt illeti, sőt a külföld is eszembe jutott már, vagyis pont azok, amiket írtál.

2009. nov. 19. 13:13
 10/13 anonim ***** válasza:
Inkább olyat válassz, amihez a szived húz, mert örömmel csak azt fogos tudni csinálni hosszu idön keresztül, amit csak az eszeddel választasz, abol csak nyüg és szenvedés lesz.
2009. nov. 20. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!