Mennyi idő alatt lehet megszerezni a jogsit kocsira?
A jelen esetben még a közlekedési táblát se tudom mind, nincs semmi alapom. Kocsit annyit vezettem, hogy egyszer mentem vele egy kis szakaszt, és kicsit fordultam vele.
De legkevesebb mennyi időt vehet igénybe a jogosítvány megszerzése kb? És mennyi a becsült összeg ami ezt fedezné?
A kresz tanfolyam kb. 3 hetes.
Ezután gyakorolsz, tanulgatsz 1-2 hetet, szóval kb 1 hónap után kresz vizsga.
Ekkor elkezdheted a vezetést (ha betöltötted a 17-et). Minimum 580 kilométert kell vezetned, ez jelen esetben nem tudom hány óra, de úgy hallottam hogy az oktatók manapság 35 körülire hozzák ki.
Nem tudsz minden nap menni, így a vezetésre számolhatsz kb 2 hónapot.
Ezalatt csinálnod kell egy elsősegély vizsgát is még, majd forgalmi vizsgázhatsz.
Ha sikerült akkor 1-2-3 héten belül mehetsz a jogsidért.
Remélem nagyjából jól írtam le.
2. vagyok
Az összeget kihagytam, iskolától függően 110-140 ezer forint.
Ez eléggé változó, ismerősöm pl. még két héttel a 2 éves határidő előtt tette le a jogsit, de ő annyira nem foglalkozott vele, kevés ideje volt és csak 1-2 hetente ment órára. De ismerek olyat is, aki kb. 2 hónap alatt megcsinálta és mindenből elsőre átment.
Az elsősegélyre egy hétvégét ha rászánsz, az bőven elég, szerintem tanfolyamra se muszáj menni, legfeljebb a gyakorlati részek miatt érdemes, de én anélkül is átmentem elsőre. A KRESZ is hamar megvan, én tavaly októberben döntöttem el, hogy jogsit szeretnék, november közepén már megvolt az elméletim. A gyakorlat meg attól függ, mennyire gyorsan rázódsz bele. Én pl. tavaly novemberben úgy ültem be a kocsiba az első gyakorlati órámon, hogy soha életemben előtte nem vezettem, kb. azt se tudtam, melyik pedál melyik :D Hetente 1-2 alkalommal vettem órát (nálunk 2x50 percet tartottak egyszerre, máshol nem tudom, hogy van), de volt, hogy pár hét kimaradt, pl. karácsonyi szünet, vizsgaidőszak. Tavasszal, asszem márciusban vagy áprilisban tettem le a forgalmit (másodjára mentem át), így kb. 6-7 hónap volt összesen az elmélet+gyakorlat. Szerintem ha hetente 2-3 alkalommal el tudsz menni, és jó az oktatód, akkor néhány hónap alatt bőven meg lehet csinálni.
Az anyagi része, hát nekem a tanfolyam, a gyakorlat meg az elsősegély együtt kb. 160 ezerbe került összesen. Pontosan nem tudom, mert összevissza fizettünk, hol a szüleim fizették be az óráimat, hol én magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!