Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt magyar érettségi?

Emelt magyar érettségi?

Figyelt kérdés

Nos maga a kérdés az lenne, hogy hogyan kezdjek neki felkészülni az emelt magyar érettségire? Tavaly érettségiztem, de az iskolám nem tudta biztosítani az emelt szintre a felkészítést, így csak egy közepem van magyarból, de mivel érdekel is, és az egyetem is kéri az emelt magyart, így muszáj megcsinálnom. Fogalmam sincs, hogy mivel, hogyan kezdjek hozzá, fogadjak-e tanárt, vagy sem, vegyek-e könyvet és ha igen, akkor milyet stb.. Tudna nekem valaki segíteni ebben? Bármilyen tanácsot elfogadok :))

Előre is köszönöm!

2013. okt. 13. 20:16
 1/7 anonim ***** válasza:
41%
Van egy kérdésem: muszáj magyarból emeltezned?
2013. okt. 13. 21:20
 2/7 anonim ***** válasza:
27%

Nézd át az elmúlt évek emelt érettségi feladatsorait

Esetleg járj felvételi előkészítőre is-

2013. okt. 13. 22:41
 3/7 anonim ***** válasza:
27%
Meg gyakorold az esszéírést és a műelemzést
2013. okt. 13. 22:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ide ennyi nem elég. Életrajzok, periodikák kiadásának dátumai, verseskötetek megjelenésének dátumai, verstan, nyelvtan, bármi előfordulhat az emelt magyarban. Tulajdonképpen annyira komplex, hogy nem lehet rá rendesen felkészülni. Ezért írom, hogyha nem muszáj és nem érez magában affinitást ahhoz, hogy több hónapnyi tanulást beleöljön, akkor hagyja is. (Bár én annak a híve vagyok, hogy vagy csináljunk valamit teljes erőbedobással, vagy sehogy.) Ezenfelül tök szubjektív az egész, lehet, hogy nem tetszik a javítótanárnak, amit írtál, és akkor cseszheted.

Ha mindenezek mellett még érzed a késztetést, vagy muszáj ebből emeltezned (pl. magyar szakra akarsz menni), akkor hajrá. Ebben az esetben a felkészüléshez a Pethőné Nagy Csilla féle tankönyveket ajánlom, a Mohácsyból az életrajzokat.)

2013. okt. 14. 06:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkit felpontoztam.:) Muszáj magyarból érettségiznem, mert magyar szakra szeretnék menni. Hallottam már hogy nagyon nehéz az emelt magyar, de remélem hogy két évnyi felkészülés elég lesz rá.:) Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2013. okt. 14. 15:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja hát igen. Különben elég nagy kicseszés, mert baromira nem olyanokat tanulunk magyar szakon, mint amiket az emelt magyarhoz kérnek. :D
2013. okt. 14. 15:38
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, ezt is hallottam már, bár nem értem, hogy miért akarnak ennyire kitolni a diákokkal.

Hát fogalmam sincs, hogy fogok rá szépen felkészülni, de nagyon remélem hogy menni fog..:) Szóval te is magyar szakos vagy? Tudnál róla picit mesélni, hogy pl. miket tanultok?

2013. okt. 14. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!