Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Létezik, hogy nem jár nekem...

Létezik, hogy nem jár nekem diákigazolványra matrica? Találkozott még ezzel valaki?

Figyelt kérdés

Most szeptemberben töltöttem a 18.-at, mentem, hogy kérjek érvényesítő matricát a diákigazolványomra, közölték hogy nem jár, csak azoknak akik augusztus 31.-ig betöltötték a 18.at. Azt mondták, majd csak egy év múlva jár. Kérdeztem hogy ezt ugye az ellenőrök is tudják!? Aztán a kezembe nyomtak nyomtatványt, az erről szóló törvényről, lepecsételték, aláíratták.

Másnak is van így?

(Egyébként gimnáziumba járok, öt éves képzésre.

2013. okt. 12. 13:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Most mi a problémád, ne haragudj? Tudják az ellenőrök is, ne féltsd őket. Ez egy szabály, elég régóta így van. Nem kell neked matrica, mert a 18-at aug. 31. után töltötted be. Attól még te diák vagy és ugyanúgy megillet minden. Ha véletlenül mégis beléd kötnének (elég valószínűtlen) akkor is tudsz erre a törvényre hivatkozni.
2013. okt. 12. 13:25
 2/2 anonim ***** válasza:
Igen, találkoztam már ezzel, ugyanis a törvény szerint amelyik tanév során betöltöd a 18-at (rád még ez vonatkozik, valamelyik évfolyamtól már ugye a 16-ot..), annak a tanévnek a végéig te tanköteles vagy. Ha pedig tanköteles vagy, és kötelező iskolába járnod, nem igazán van mit igazolni rajta egy matricának. Persze sokan elkérik ilyenkor, a biztonság kedvéért, de törvényileg nincs szükséged a matricára. Ha az ellenőr ezzel nincs tisztában, akkor meg nyugodtan tehetsz panaszt, jogilag lesz igazad.
2013. okt. 12. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!