Olyan létezik, hogy egyébként okos vagyok, csak 2 tantárgyat nem bírok megérteni?
A többi tantárgyból, főleg a reál tárgyakból mindig is jó voltam, általánosban még irodalomból is ilyen 4es-5ös voltam, de most irodalomból és töriből nagyon szar vagyok...múltkor is iratott az irodalomtanár verstanból, olyan feladatok voltak, hogy ki kellett tölteni egy táblázatot, hogy mi a neve annak a verslábnak vagy minek, meg mi jellemzi, hogy pl. két rövid, egy hosszú, meg mennyi a moraértéke, meg ilyenek....és éppen, hogy 2-es lett...töriből is múltkor írtunk TZ-t, az meg még ennyi se lesz, SEMMIT nem tudtam...
Pedig annyit magoltam ezekre a dogákra és mégsem értem egyszerűen, vagy ha sikerül is megjegyeznem, másnapra semmire nem emlékszem belőle....a töri témazáróval is így volt, hogy előző nap kb. egész álló nap tanultam rá, kb. szószerint bemagoltam a könyv szövegét, mert gondoltam, ha már úgy sem értem, legalább szószerint megtanulom és nem veszthetek sokat, erre másnapra nem jutott semmi az eszembe...
Ilyen létezik, hogy más tantárgyakból jó vagyok, csak ezekből nem?? Mit csináljak?
15L
Nyugi, ne ess pánikba. Ha jól sejtem, egy új iskolába jársz, új követelményekkel, amiket még szokni kell. A hibát ott követted el, hogy magoltál. Ebben minden benne van. Nyilván megértetted már a magolás és a tanulás közötti különbséget. A magolás az, amivel tényleg csak az idődet pazarlod. Aztán utálni fogod a tárgyat, belelovalod magad ebbe, és egyre nehezebb lesz kitörni az ördögi körből.
Mondok egy egyszerű dolgot. Azt mondod, a reál tárgyakból jó vagy. Akkor vedd észre, hogy a versláb nem más, mint egy képlet. Ha pedig nem érted a könyv szövegét, akkor nincs mit tanulni. Kérjél segítséget, szüleidtől, tanárodtól, próbáld elemezni a mondatot, keress rá a neten a témára, és olvasd el másféle leírásban, hátha az segít megérteni.
3.: hát igen :) csak azért érettségiznem is kell majd mondjuk töriből és hát..:/
4.: ez jó ötlet, köszi (:
Azért nem kell pánikba esni. Magyar érettségin nem kell verslábakkal baromkodni, hála a jó istennek...
Szövegértés meg fogalmazás, ennyi. A töri detto.
Én is olyan szinten voltam töriből, mint te, mégis 93%-os lett az érettségim.
Grat :D
remélem, az enyém se lesz nagyon rossz :/ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!