Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elnéztem a vizsgaidőpontot....

Elnéztem a vizsgaidőpontot. Most mi lesz?

Figyelt kérdés

Halál szégyellem magam.

Elmentem ma záróvizsgázni egy OKJ tanfolyam végén, és kiderült hogy nem most hanem múlt hét hétfőn volt a vizsga.

Nem is szólt eddig senki hogy miért nem voltam... és nem is találtam, most az illetékeseket akivel megbeszélhettem volna hogy ilyenkor hogyan tovább.

Gondoltam hogy szerzek igazolást dokitól, de visszamenőleg nem ad.

Most mit tegyek?

2013. okt. 7. 10:29
 1/6 anonim ***** válasza:
a vizsgán való nem megjelenés automatikus bukást jelent. vagyis befizeted a vizsgadíjat megint - vagy amit a pótvizsgára elő írnak- és jelentkezel pótvizsgára.
2013. okt. 7. 10:40
 2/6 anonim ***** válasza:
A vizsgán való nem megjelenés nem jelent bukást, na szép is lenne. Viszont pótvizsgáznod kell, és ezt csak a sulival tudod lebeszélni hogy mikorra szerveznek pótvizsgát, vagy ha nem szerveznek akkor másik iskolában levizsgáztatnak. a vizsga díja jó kérdés ebben az esetben..nem tudom őszintén.
2013. okt. 7. 10:50
 3/6 anonim ***** válasza:

2. A javító- és pótlóvizsga értelmezése

Javítóvizsgát kell tenni annak a vizsgázónak, aki

 a szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményében meghatározott vizsgafeladathoz rendelt valamely vizsgatevékenységet a vizsgakövetelményben meghatározott minimális szinten nem teljesítette,

 egy adott vizsgarészből – a vizsgafeladatonként elért százalékos teljesítményeinek súlyozott átlaga alapján – a szakképesítés vizsgáztatási követelményében meghatározott minimális teljesítményszázalékot nem érte el,

 a szakmai vizsgán igazolható ok nélkül nem jelent meg (azaz bejelentkezett a szakmai vizsgára, de annak egyik vizsgatevékenységét sem kezdte meg és a vizsgaszervezőt a távolmaradás okáról nem értesítette),

 a szakmai vizsgát igazolható ok nélkül megszakította (azaz a szakmai vizsgán egy, vagy több vizsgatevékenység követelményeit – sikeresen, vagy eredménytelenül – teljesítette, de a többi vizsgatevékenységen nem jelent meg, és a távolmaradás okát igazolni nem tudta),

 a szakmai vizsgán szabálytalanságot követett el és emiatt a vizsgabizottság a szakmai vizsga folytatásától eltiltott.

Pótlóvizsgát kell tenni annak a vizsgázónak, aki

 a szakmai vizsgát neki fel nem róható okból nem kezdte meg (azaz bejelentkezett a szakmai vizsgára, de annak egyik vizsgatevékenységét sem kezdte meg és a vizsgaszervezőt a távolmaradás indokolt okáról értesítette),

 a szakmai vizsgát igazolható okból nem tudta befejezni (azaz a szakmai vizsgán egy, vagy több vizsgatevékenység követelményeit – sikeresen, vagy eredménytelenül – teljesítette, de a többi vizsgatevékenységen nem jelent meg, és a távolmaradás okát elfogadható indokkal igazolta).

A szakmai vizsgára történő jelentkezéskor a vizsgaszervezőnek ismertetni kell, hogy milyen következményeket von maga után, ha a szakmai vizsgát a vizsgázó nem kezdi el, megszakítja, vagy nem tudja azt befejezni, milyen módon és formában, a vizsgatevékenység megkezdése előtt, illetve után hány nappal tájékoztatja a vizsgaszervezőt és dokumentummal igazolja a távollét okát.

3. A javító- pótlóvizsgák adminisztrációja

A szakmai vizsgán előfordulhat, hogy a vizsgázónak egyszerre javító- és pótlóvizsgát is tennie kell, mert valamely vizsgarészt a szakképesítés vizsgáztatási követelményében meghatározott minimális teljesítményszázalék alatt teljesíti, illetve egy vizsgatevékenységen betegsége miatt nem tud megjelenni, ezért a szakmai vizsga eredménytelen.

A szakmai vizsgán kiemelt szerepe van az események jegyzőkönyvben történő korrekt rögzítésének, valamint a törzslapban történő pontos záradékolásnak.

A jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell annak a vizsgázónak a nevét

 aki valamely vizsgarész(ek)ből a szakképesítés vizsgáztatási követelményében meghatározott minimális teljesítményszázalékot nem éri el, megjelölve a vizsgarész(eke)t

 aki a szakmai vizsgán igazolható ok nélkül nem jelent meg,

 aki a szakmai vizsgát igazolható ok nélkül megszakította,

 akit szabálytalanság miatt a vizsgabizottság a szakmai vizsga folytatásától eltiltott,

 aki a szakmai vizsgán igazolható okból nem jelent meg,

 aki a szakmai vizsgát igazolható okból nem tudta befejezni, megjelölve azokat a vizsgarészeket, amelyekből pótlóvizsgát kell tennie.

Ha a szakmai vizsgán a vizsgázó szabálytalanságot követ el, akkor Jegyzőkönyv a rendkívüli események rögzítésére megnevezésű dokumentumot kell kiállítani, mely tartalmazza a rendkívüli esemény leírását, a bizottság határozatát, és a bizottsági tagok, szakértők és jegyző aláírását, valamint a vizsgázó a határozat tudomásul vételét igazoló aláírását.

2013. okt. 7. 10:59
 4/6 anonim ***** válasza:

De honnan szedted a mai vizsgaidőpontot?

Ki mondta neked?

A többiek honnan tudták a "jó" időpontot?

2013. okt. 7. 11:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Melyik suli ez?

Nem tudsz nekik írni vagy felhívni őket?

2013. okt. 7. 11:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom elnéztem...

Viszont ami megdöbbentő, hogy a kedves osztálytársak, akiknek mindig segítettem az elmúlt 1 évben, néha magamtól (körbeküldtem e-mailt a tanulandó anyaggal) semelyik még csak rám sem bagózott hogy mi van velem, hogy hogy nem voltam.

2013. okt. 9. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!