Érettségi mennyire nehéz?
Egy elég erős gimibe járok. Most vagyok 10.-es. 6 osztályosba járok. Elég sokat tanulok. 7.-be 2 4-esem volt(f.rajz, fizika), 8.-ba is (kémia, fizika), 9.-be 1 (kémia).
Tanáraim mindig jönnek vele, hogy hű az érettségi, ott nincs ilyen, meg olyan, az nagyon komoly és nehéz, a "jövőnk záloga", rengeteget kell majd tanulni...
Ahogy én belegondoltam, hogy mennyi mindent tanulunk egy év alatt, akkor ennek a 4-szereséből egyszerre számot adni milyen nehéz lesz.
Meg néha belegondolok, hogy miket is vettünk pl. töriből 2-3 éve, nem sok évszám, konkrétum ugrik be simán. Kicsit el vagyok keseredve.
Meg hogy már egy tz is elég sz*r, pedig az 1-2 hónap anyagából van, nem 40-éből...
Most komolyan, ez tényleg ilyen nehéz?
Akinek már van tapasztalata, ossza meg, legyen szíves!
Nein.
Az írásbeli majdnem, hogy semmi készüléssel megírható.
Irodalomnál egyik rész majdnem, hogy csak szövegértelmezés, a második rész pedig szövegalkotás, amit fogtok gyakorolni, de a novella elemzéshez nem kell sok tudás.
Töri kicsit húzósabb (nekem, de én töriből mindig is rossz voltam), de nagyon alapvető dolgokra kérdeznek rá többnyire és lehet használni atlaszt, amiben a legtöbb évszám benne van. Az esszé írás talán az, ami kicsit több felkészültséget kíván, de elég sok témából kell párat választani és elég jól be lehet lőni milyen témák lesznek.
Matek pedig halál egyszerű. Nevetséges kb. Jó, mondjuk én specmatos voltam, szóval engem az emelt se terhelt meg. Mondhatni nekem könnyű ezt mondani.
Nyelv megint nagyon alap dolgokat kíván csak.
A szóbeli az megint egy vicc. Év közben ha tételeket kidolgoztál, akkor onnantól kezdve egyszerű. Én csak párszor olvastam át mégis mindenből közel max. pontot kaptam. Ha te nem lustálkodsz és előtte (és pedig lesz 2-3 üres heted előtte) is készülsz akkor simán meg lesz.
Szeretik túlspilázni, de annyira nem nagy szám.
röviden, ha jô tanulô vagy, akkor érettségi elött csak egy picit fel kell frissíteni az emlèkeket....
a elõzõ német és info érettségirõl tudok véleményt mondani, mert azt hoztam elõre: lepkefing mind2, csak oda kell figyelni, mi a feladat, a szôbelin meg úgyis max pontot kapsz, ha nem mondasz orbitális hülyeségetXDDD
Könnyü, lâsd az én példám: német 98% info 93% :)
még a 90es években 3 hét alatt készülem fel az egészre mert a 4 év alatt szinte semmit nem tanultunk...
Mondjuk az a 3 hét nagy besz@rás volt. De akkor még többet is kellett tudni az érettségire mint manapág
Semennyire..
Gondolkodjál már kicsit felnőttesebben ebben a kérdésben.
A tanároknak is kell a sikerélmény a munkájuk elismerése, nem mondhatja hogy 0 tanulással is le fogsz érettségizni ha átlagos képességű vagy és végigjárod a 4 évet. Márpedig leérettségizel akkor is...
Az nem egy nagy szint..
Úgy készítenek fel az érettségire hogy felnagyítják az egészet, pl. egyetemen 60%-nál még bukta a vizsga..érettségin középszinten 60% az már 4-es..emelt szinten 5-ös...
Szóval nem egy nagy szám az egész. Régen sem volt az.
Sok olyan tárgy van, amit jól meg lehet tanulni az órán odafigyeléssel, abból nem olyan nehéz. Gyakorolni kell. Átmenni egyáltalán nem nehéz, de ha jó egyetemre akarsz menni és 90% fölötti érettségiket tenni, akkor azért komolyan készülni kell.
Főleg annak nehéz, aki még soha nem vizsgázott egyszerre több tárgyból, de a mai hatosztályosokban már többnyire vannak kisvizsgák pont azért, ott le tudod mérni. A kisvizsgák arra valók, hogy gyakorold a vizsgaszituációt az érettségi előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!