Mi lenne a helyes válasz (töri)?
Miért győzött az Antant hatalmak a 1. VH-ban?
A, Mert volt atom fegyverük.
B, Mert több katonái voltak.
C, Mert több tartalékuk volt.
D, Mert az U.S.A. beszállt a háborúba
Én a D,-t jelöltem meg, de az osztályfőnököm(töri tanárom) azt mondta, hogy a C, a jó. Nagyon kéne a jó válasz mert kéne a jobb jegyemhez. Előre is köszi a válaszokat.
Gondolhatod, hogy több oka volt.
Közrejátszott benne az oroszországi (1917-ben) forradalom is. Meg az angolok-franciák haditechnikai fölényben voltak (repülők és tankok tömeges bevetése)
Vagyis szerintem is C válasz a helyes.
Egyszerűen erősebb volt az Antant.
Gondolj bele, a briteknek mekkora hatalmas gyarmatbirodalmuk volt. Milyen gazdag ország volt.
Dehogynem tanultuk.
De nekünk a tancsi úgy tanította (aki frissen jött az egyetemről), hogy a briteknek nagyon sok újfajta jó fegyverük volt (legfőképp a tankok). A németek meg azt a gázt kezdték el bevetni (vegyi fegyver). Persze nagy harc volt meg minden, de aztán már mindkét fél békét akart. Mert túl sok volt már az emberáldozat.
Még annyi, hogy az Egyesült Államok hitellel segítetteék a briteket, franciákat. Vagyis pénzzel.Nyilván azért tették,mert azt szerették volna, ha az Antant győz.
Különben minek segítettek volna nekik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!