Mi a véleményetek a 6 osztályos gimnáziumról? Van rá esélyem? Részletek lent.
Most szeptemberben van 1 éve, hogy új osztályba kerültem. Hatodikos vagyok. De ez alatt az 1 év alatt sajnos az osztály egy része kihasznált (2 ember a legjobban, ő miattuk gondoltam a 6 osztályos gimnáziumra) elmondtam titkokat egyes embereknek, akiknek nem lett volna szabad, sokszor beégtem stb. A napokban jöttem rá, hogy jó lenne egy új iskola, új barátok, új ismerkedések, új kapcsolatok.. Mindenkivel tiszta lappal kezdhetnék, és már tudom, hogy milyen embereknek szabad elmondanom a titkaimat, tudom, hogy külső alapján nem kéne belezúgni emberekbe (persze ezt sajnos nem tudom irányítani) mindenesetre nem kéne rögtön elmondani annak a személynek hogy szereted, mert lehet, hogy az egész iskola erről fog beszélni, és lehet hogy kiderül, hogy az a személy egy undok, flegma, egoista barom, aki játssza a szépfiút, pedig belülről teljesen sötét.. Ezek a dolgok miatt szeretnék elmenni ebből az iskolából.
Ha az esélyeket tekintjük: Van lehetőségem rá? Tavaly év végén négy négyesem volt, nyelvtan, matematika, rajz és hon- és népismeret. Pedig ha tanultam volna eleget, ezek simán lehettek volna ötösök. Most van már négy ötösöm, ezek mind röpdolgozatra, de sajnos az éveleji felmérés testnevelésből és irodalomból körülbelül hármas lesz. (Még nem tudom az eredményeket, de nagy a valószínűség rá.) És ha nagyon akarom, tanulok, ezeket az ötösöket is tanulással értem el, és azzal, hogy (szinte) mindig megírtam a házi feladatot, azokat is semmi csalással, inkább ültem órákat az asztal előtt, minthogy ne értsem meg, és rossz jegyeket érjek el a dolgozataim során.
Jönne egy pár osztálytársam is 6 osztályos gimnáziumba. Elég nagy rá az esélyük. Az egyikükkel egészen jóba vagyok, ő szinte az egyetlen az osztályból, akiben tényleg megbízhat az ember. Ez biztos. És örülnék neki, ha ő is meg én is bekerülnénk a gimnáziumba hatodik után. Mindkettőnket átvertek, kibeszéltek és kiröhögtem a hátunk mögött. Én vettem rá, hogy jöjjön. Vagyis megkérdeztem tőle, hogy mit szól hozzá, és mondta hogy ez egy nagyon jó ötlet, és a szülei már rég gondolkodtak azon, hogy elmehetne 6 osztályos gimibe.
Az esélyeim jók hozzá? És csak én gondolom úgy, hogy ezek után nem lenne rossz választás, ha elmennék ebből az osztályból, és tiszta lappal kezdenék? A legjobban a matematikától és a történelemtől félek. Meg egy kicsit a nyelvtantól, pedig 4. osztályban akik a versenyre neveztek, és negyedikesek, azokból én lettem országosan a 2. helyezett. És ezért én úgy gondolom, hogy a nyelvtan nem fog nagy gondot okozni, ha tanulok tovább.
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett a kérdés és a részletek! Várom a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!