Nem megy a tanulás, mit csináljak?
Idén kezdtem a 9. osztály. Semmi gondom nem lenne ezzel, csak a tanulás. Egyszerűen nem tudok megmaradni egy helyben a fenekemen, nem tudok tanulni. Eltervezem, hogy ma mit kellene tanulni, erre semmi.. Ma is pl. kémiát, föcit és törit akartam tanulni, de még el se kezdtem. Ha meg végre ráveszem magam a tanulásra, másnap reggelre nem marad meg semmi a fejemben.
Ezzel kapcsolatban szeretnék tőletek tanácsokat kérni.
Ti mit csináltok ilyen esetben? Van valamilyen módszeretek? Nagyon idegesít, hogy nem tudok egyszerűen magammal mit kezdeni.
1. ha valamit nagyon fontos bemagolni azt olvasd fel valamilyen hangrögzítőre és hallgasd meg rengetegszer
2. Írj vázlatot azokhoz az anyagokhoz amik hosszúak. És először a vázlatot tanuld meg.
3. Tanulás előtt menj el 1 órát intenzíven sportolni!
4. A tananyaggal kapcsolatban nézz meg oktató filmeket vagy ismeretterjesztő filmeket. Akkor nem kell annyira magolni.
5. amit tudsz próbálj ki a gyakorlatban is hogy igazi tudás legyen belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!