Miért akar minden lány pszichológus lenni?
Mert a pasik ezt teszik velünk :D
Viccet félretéve, bizony nekem is szimpatikus a pszichológia, de én fogorvos leszek. Amúgy értem én, mit mondasz, és valahol igaz, de nem követelmény a szenvedésteli múlt, és ebbe sosem tudunk beleszólni. Bár nem kedvelem őket, nekil is esélyt kell adni, idővel csak az marad fent a rostán diplomaosztásig, aki tényleg oda való. Az meg, hogy te már tudod, milyen is a rossz, csak neked kedvez, okosan kihasználva több sikert érhetsz el a szakmádban, mint a többi. A tapasztalatod sokat segíthet neked :)
Először is nem akar minden lány pszichológus lenni, de én -- bár nem vagyok pszichológus -- már tudom, hogy amikor egy lány azt mondja, hogy "Minden", akkor arra gondol, hogy "több, mint szeretném". :-P
Másodszor egyáltalán nem biztos, hogy a saját szenvedéstörténeted előny a szakmában. Sőt: akár még veszélyes is lehet. Például az anorexiás lányok közül nagyon sokan akarnak pszichológusok lenni, mert érzékenyek az emberekre és szeretnének segíteni másokon, de közben meg egyáltalán nem ajánlják nekik, mert veszélyes a számukra. Általában ha valakinek komolyabb saját problémája van, akkor csak a teljes gyógyulás után illik/érdemes/ajánlott ilyen pályára menni. Viszont cseppet sem követelmény, hogy legyen saját problémája! Ezzel a logikával te csak a depressziósokon fogsz tudni segíteni, a baleseti traumásokon meg csak olyan, aki maga is átélt tömegbalesetet, az öngyilkosokon olyan, aki már kísérelt meg öngyíkot, és így tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!