Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért akar minden lány pszicho...

Veeee kérdése:

Miért akar minden lány pszichológus lenni?

Figyelt kérdés
Igazság szerint én is az szeretnék lenni, de nekem konkrétan volt egy elhatározásom, hogy miért. Megjártam a siralom völgyét, voltam depressziós, gondolkodtam öngyilkosságon stb. Magyarul tulajdonképpen azt szeretném tudni, hogy olyan, akinek lövése sincs, hogy milyen mélyponton lenni, és semmi tapasztalata nincs, az miért akarja ezt a szakmát. Sokan azzal érvelnek, hogy át tudják érezni, de szerintem, ha valamiben soha nem voltál benne, nem is tudod átérezni. Őszintén megmondom, hogy engem igazából az idegesít, hogy egy csomó smink-pasi-buli- féle már most kiégett csaj beszél nekem, hogy pszichológus akar lenni, holott én már tapasztaltam, milyen az ha nem egy hozzáértő ember próbál segíteni. Véleményem szerint a pszichológia nem egy laza bemegyek meghallgatok pár hülyét szakma, hanem tudomány, és van akár akkora jelentősége, mint az orvostudománynak.
2013. szept. 10. 16:51
 1/5 anonim ***** válasza:
48%
Engem érdekel a pszichológia, de sosem akartam pszichológus lenni, mert nem érdekel más emberek nyomora.
2013. szept. 10. 17:03
 2/5 anonim válasza:

Mert a pasik ezt teszik velünk :D

Viccet félretéve, bizony nekem is szimpatikus a pszichológia, de én fogorvos leszek. Amúgy értem én, mit mondasz, és valahol igaz, de nem követelmény a szenvedésteli múlt, és ebbe sosem tudunk beleszólni. Bár nem kedvelem őket, nekil is esélyt kell adni, idővel csak az marad fent a rostán diplomaosztásig, aki tényleg oda való. Az meg, hogy te már tudod, milyen is a rossz, csak neked kedvez, okosan kihasználva több sikert érhetsz el a szakmádban, mint a többi. A tapasztalatod sokat segíthet neked :)

2013. szept. 10. 17:16
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
Tehát: csak az lehet pszichológus, aki már volt depressziós. Jó hogy mondod, ott hagyom az egyetemet, mivel fogorvosnak tanulok, pedig sosem volt problémám a fogsorommal így fogalmam sincsen milyen, ha egy hozzáértő ember próbál segíteni... nincs igazad és hülyeséget írsz. Pszichológia tudománya nem csak abból áll, hogy bemész és nyávogsz neki egy sort, bár ezt olyan embernek is lehet, akinek nem feltétlen voltak érzelmi problémái (amúgy lehet azoknak a lányoknak is voltak, csak nem kötik az orrodra). Legjobb barátnőm pszichológusnak tanul, őt egész konkrétan a reklámpszichológia érdekli, de Bándy Kata neve sem új gondolom, ő rendőrségi pszichológus volt. Ezt a smink-pasi-buli dolgot meg végképp nem kéne idekeverni, elmész majd egyetemre, adott esetben gólyatáborba is, mindjárt nem lesz ekkora szád :D Persze valaki megmarad a szürke kisegér szintjén, de nem mindenki totál hülye, mert esetleg kisminkeli magát reggel. Egyébként ezt előítéletnek hívják. Te sem attól leszel majd jó pszichológus (már ha az leszel), mert voltak ilyen jellegű problémáid.
2013. szept. 10. 17:35
 4/5 anonim ***** válasza:
82%
Baromság... Csak abból lesz jó ügyvéd, aki volt már vádlott?
2013. szept. 10. 18:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Először is nem akar minden lány pszichológus lenni, de én -- bár nem vagyok pszichológus -- már tudom, hogy amikor egy lány azt mondja, hogy "Minden", akkor arra gondol, hogy "több, mint szeretném". :-P

Másodszor egyáltalán nem biztos, hogy a saját szenvedéstörténeted előny a szakmában. Sőt: akár még veszélyes is lehet. Például az anorexiás lányok közül nagyon sokan akarnak pszichológusok lenni, mert érzékenyek az emberekre és szeretnének segíteni másokon, de közben meg egyáltalán nem ajánlják nekik, mert veszélyes a számukra. Általában ha valakinek komolyabb saját problémája van, akkor csak a teljes gyógyulás után illik/érdemes/ajánlott ilyen pályára menni. Viszont cseppet sem követelmény, hogy legyen saját problémája! Ezzel a logikával te csak a depressziósokon fogsz tudni segíteni, a baleseti traumásokon meg csak olyan, aki maga is átélt tömegbalesetet, az öngyilkosokon olyan, aki már kísérelt meg öngyíkot, és így tovább?

2013. szept. 10. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!