Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan legyek friss a tanuláshoz?

Hogyan legyek friss a tanuláshoz?

Figyelt kérdés
a suliban gyakran figyelek így van meg kb az átlagom 75%-a a maradékot itthon teszem hozzá de kínkeservesen. egy gimiben vagyok 3-os 16/f és ha hazajövök olyan fáradt leszek hogy szőrnyű és 1xűen nem birok tanulni :S DE csak a tanulás nem megy ,ha egy konkrét írásbelim van pl old ezt meg matekból meg írj egy levelet nyelvre akkor az sima ügy, de olyan hogy a könyv fölött rohadjak 1űen nem megy bele a fejembe az anyag . Ha ez számít valamit akkor party dohányos vagyok a piálást sem vetem meg de kb heti pár sör meg pár feles az átlag vagy még annyi se). Valami ötlet? ti hogy tanultok? délután 3tól van időm 8ig tanulni.
2013. szept. 8. 13:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Feküdj le időben, aludj elegendő időt, nem piázz és akkor belemegy a fejedbe.
2013. szept. 8. 13:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Először is sportolj. Én sem hittem el, de tényleg sokat segít. Másodszor pedig ne egyből ülj le a tanuláshoz, mikor hazaérsz. Menj el sétálni, olvass el egy pár oldalt egy könyvből, fejts keresztrejtvényt, fűzz gyöngyöt :), stb. (TV-t, netet nem ajánlom, mert az ember elveszik benne). Tehát legyen egy fél-egy óra "aktív pihenés" a tanulás előtt, amikor másra figyelsz, egy kicsit a hobbiddal foglalkozol. Utána általában jobban tudsz tanulni, mert nem ugyanazzal nyúzod az agyad folyamatosan.
2013. szept. 8. 14:05
 3/7 A kérdező kommentje:
oh köszi akkor szerintem mindjárt elviszem a házi vérebet sétálni :)
2013. szept. 8. 14:27
 4/7 anonim válasza:
50%
A "házi vérebet" amúgy is naponta minimum kétszer el kéne vinni sétálni (ha kertes házban laktok), és nem csak a következő sarokig.
2013. szept. 8. 14:52
 5/7 A kérdező kommentje:
megis van minden nap csak nem 1edül élek ám ;)
2013. szept. 8. 15:10
 6/7 anonim válasza:

Csak mondom ajánlok egy jó mozgáslehetőséget, naponta kétszer egy óra sétálás/futás a kutyával, mindjárt felélénkülsz:) és a kutya is megkapja, amire szüksége van.

Egyébként nekem is ez a problémám, egész nap álmos vagyok, és nem tudok rendesen tanulni. Én (tejes)kávéval, mozgással, közbeiktatott tíz perces szünetekkel próbálkozom, és kint tanulok, a friss levegőn könnyebben megy.

2013. szept. 8. 17:43
 7/7 A kérdező kommentje:
hm majd holnap mert ma elhagyott az akaraterő :) de a kintit megpróbálom kössz mentek a zöldek :)
2013. szept. 8. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!