Ha elmúltam 20 éves, és beiratkozom egy OKJ-s képzésre, akkor még jár a családi-pótlék?
Én ugyanebben a helyzetben voltam, csak én előbb végeztem el az OKJ-t és utána mentem esti suliba érettségizni. Én is 20 éves vagyok, és még nekem is küldik. Utolsó évem van hátra, és januárban töltöm a 21. életévemet, és még szeptemberben is kaptam.
Itt van egy link:
Ez a Magyar Államkincstár honlapja. Ezen a linken van egy csomóadat, amit nem érdemes elolvasnod. Menj a honlap legaljára, ott letöltheted az „Igazolás tanulói jogviszony fennállásáról" elnevezésű nyomtatványt. Kinyomtatod, és kitöltöd értelem szerűen. Valamelyik részt az iskola tölti ki benne.
Majd ha kitöltötted, egy jól megfogalmazott kérvényt küldesz az Államkincstárnak, hogy továbbra is szeretnéd/illetve anyukád szeretné igényelni rád a családi pótlékot. Persze a kitöltött nyomtatványt mellékeld mellé! Ha jár még neked, akkor válasz levél nélkül elkezdik továbbra is folyósítani neked. Ha nem jár akkor visszaírnak egy indoklást, hogy miért nem. Én ugyanezt játszottam végig egy éve, és most is.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!