Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen következménye van...

Tennis2123 kérdése:

Milyen következménye van annak, ha nincs meg a 30 kredit egy félévben?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy egy év alatt kell teljesíteni a 30 kreditet, hogy ne rakjanak át fizetősre, de mégid mindenki azt mondja, hogy ajánlott a 30 kredit egy félvében.De miért ajánlott?Ha nekem csak 29 kreditem van, akkor is kaphatok ösztöndíjat a második szemesztertől,szóval befolyásolja?
2013. szept. 3. 17:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem kötelező pont 30 kreditet felvenni, csak akörül. Nálunk max 45-öt lehet egy félévre. Nálunk akkor raknak át fizetősre, ha két félév alatt nincs 27 kredited.

Az ajánlott 30 csak azért van, mert akkor mind a 6 félévre ugyanannyi jut kb., és nem vagy túlterhelve.

2013. szept. 3. 17:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm válaszodat!Az ösztöndíjról nem tudtok semmit?Összefügg a kreditekkel?
2013. szept. 3. 18:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Én úgy tudom, összefügg. Nálunk legalábbis x kredit alatt/félév nem jár tanulmányi ösztöndíj egyáltalán. De hogy mi a pontos szám, azt nem tudom.
2013. szept. 3. 18:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért mondják, hogy 30 kredit az ajánlott, mert egy 3 éves alapképzés alatt össz. 180 kreditet kell teljesíteni. De lehet ezt úgy, hogy egyszer többet, egyszer kevesebbet, csak a végén legyen meg amennyi kell. Nálunk pl. első félévben kb. senkinek sincs meg a 30, de aztán annyi lesz a kötelező meg az érdekes választható, hogy túl is teljesít az ember. :)
2013. szept. 3. 19:45
 5/6 anonim ***** válasza:
na ha már így összeszedjük az infokat, tegyük hozzá, hogy a 180 krediten túl 18-at (azaz a 10%-át) lehet még ingyenesen felvenni :)
2013. szept. 3. 19:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen erről a 18%-ról én halottam.Már ott tartok, hogy 27 kreditem van, nagyon felesleges kurzusokat nem akarok felvenni. Köszönöm a válaszokat!
2013. szept. 5. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!