Első félévben mindig mindenki felveszi az alapozó tárgyakat? 14 tárgy nem sok?
Ez felsőoktatási intézményenként változik, hogy hány kreditet kell teljesíteni mennyi idő alatt. És szakonként változó, hogy hány tárgy számít soknak.
A lényeg az, hogy figyelj a későbbi tárgyak előfeltételeire.
Így vakon nehéz bármi okosat mondani, de szinte biztos vagyok benne, hogy később is lesznek nehéz tárgyaid. Nem véletlenül az a mintatanterv, nem szivatásból raktak neked elsőfélévre pont azokat a tárgyakat. Nagyjából úgy van kitalálva, hogy a terhelés egyenlő legyen végig. A mintatanterves tárgyakat vedd fel mindet, viszont össze-vissza magadnak még ne vegyél fel semmit szerintem. Ez lesz az első féléved, most tapasztalod meg, mi mennyi is valójában. Később majd látni fogod, hogy milyen plusz tárgyakat szeretnél felvenni, csúsztatni.
Szerintem felesleges most leadnod az alapozó tárgyaidat. Ha évközben úgy érzed, nincs elég energiád, akkor hagyod őket a csudába. Elvégre ráérsz megcsinálni 3 évig. Egy próbát megér, és hidd el, nem véletlenül rakták azokat pont most oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!