Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi van, ha nincs meg a 30...

Mi van, ha nincs meg a 30 kreditnyi tárgy? (gólya vagyok)

Figyelt kérdés

A mintatantervben az van, hogy ,,a felkínált tárgyak 28 kreditet tesznek ki, ajánlott kreditmennyiség 28". De a tájékoztatón azt mondta a tanár, hogy egy tárgyat nem javasol felvenni, mert a legtöbben megbuknak rajta az első félévben. (Alapozó tárgy, 3 év alatt kell megcsinálni.) Államis vagyok amúgy, tervezek még felvenni valami szabadon választhatót, de még úgy se lesz meg a 30 kredit. Legyen két szabadon választható? Ha nincs meg a 30 kredit, nem kaphatok majd ösztöndíjat?

Eddig 13 tárgyam van úgy, hogy azt a nehezet nem vettem fel, ez soknak vagy kevésnek számít?

2013. aug. 29. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én 26 kreditet vettem fel első félévbe, 29 volt az ajánlott és 18 lett meg :D

Egyébként nálunk azt hiszem 20 kreditet kell teljesíteni minimum állami ösztöndíjhoz.

2013. aug. 29. 13:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Mennyi kreditet kell teljesítened mennyi idő alatt? Nekünk NYME-n 30 kredit kell fél év alatt, én 32-t vettem fel úgy, hogy az összes kötelező tárgyam, és erre a félévre ajánlották.

ELTE BTK-n 2 félév alatt kellett 30 kreditet teljesítenem, azt hiszem, csak 17 kreditem volt első félévben, ott is csak a kötelezőket vettem fel az ajánlott félévre.

2013. aug. 29. 13:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor az alapozó tárgyakat nem ajánlott felvenni ilyenkor? Mennyire teljesíthető 13-14 tárgy?
2013. aug. 29. 17:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy időben végezhess, 30 kredit kell átlagosan félévente, ez MINDEN egyetemi képzésen így van. Az pedig, hogy nem veszel fel egy tárgyat, mert állítólag nehéz, elég hülyeség, következő félévben könnyebb lesz? Nem.
2013. aug. 29. 19:49
 5/6 anonim ***** válasza:
nem kötelező a 30. ez csak ilyen ajánlás. nekem első félévbe 21, másodikba 23 volt (MINTATANTERV SZERINT). majd a lesz, amikor több lesz. ennyi. de ha akarsz szabadon választhatókat nyugodtan felvehetsz.
2013. aug. 29. 22:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válazokat.

Negyedik: nem lesz könnyebb, de kevesebb tárgy mellé kell majd felvenni. Valaki ezt a ,,nehéz" tárgyak 3. félévben veszi fel, mert akkor már nem 14 tárgya van az embernek. Szóval ilyen téren igen, könnyebb lesz, mert több idő jut rá.

2013. aug. 31. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!