Mi van, ha nincs meg a 30 kreditnyi tárgy? (gólya vagyok)
A mintatantervben az van, hogy ,,a felkínált tárgyak 28 kreditet tesznek ki, ajánlott kreditmennyiség 28". De a tájékoztatón azt mondta a tanár, hogy egy tárgyat nem javasol felvenni, mert a legtöbben megbuknak rajta az első félévben. (Alapozó tárgy, 3 év alatt kell megcsinálni.) Államis vagyok amúgy, tervezek még felvenni valami szabadon választhatót, de még úgy se lesz meg a 30 kredit. Legyen két szabadon választható? Ha nincs meg a 30 kredit, nem kaphatok majd ösztöndíjat?
Eddig 13 tárgyam van úgy, hogy azt a nehezet nem vettem fel, ez soknak vagy kevésnek számít?
Én 26 kreditet vettem fel első félévbe, 29 volt az ajánlott és 18 lett meg :D
Egyébként nálunk azt hiszem 20 kreditet kell teljesíteni minimum állami ösztöndíjhoz.
Mennyi kreditet kell teljesítened mennyi idő alatt? Nekünk NYME-n 30 kredit kell fél év alatt, én 32-t vettem fel úgy, hogy az összes kötelező tárgyam, és erre a félévre ajánlották.
ELTE BTK-n 2 félév alatt kellett 30 kreditet teljesítenem, azt hiszem, csak 17 kreditem volt első félévben, ott is csak a kötelezőket vettem fel az ajánlott félévre.
Köszönöm a válazokat.
Negyedik: nem lesz könnyebb, de kevesebb tárgy mellé kell majd felvenni. Valaki ezt a ,,nehéz" tárgyak 3. félévben veszi fel, mert akkor már nem 14 tárgya van az embernek. Szóval ilyen téren igen, könnyebb lesz, mert több idő jut rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!