Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen tárgyak kellenek a...

Milyen tárgyak kellenek a szociológiához? És érdemes elvégezni?

Figyelt kérdés
Még nem vagyok végzős,de a szociológia érdekelne,csak úgy hallottam,nem lehet vele megélni.De a legtöbb "jó" munka reálos,ami meg nem megy nekem.
2013. aug. 29. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:
A szociológián is sok reál tárgyat tanítanak. Matek már első félévben van, aztán jön mellé még sok statisztika, adatelemzés, ezekhez meg kell tanulnod deriválni, integrálni, függvényeket felírni stb.
2013. aug. 29. 13:38
 2/3 A kérdező kommentje:
A statisztika,adatelemzés nem lenne gond,csak pl. mérnöknek vagy ilyesminek nem vagyok alkalmas.
2013. aug. 29. 14:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Tényleg nem lehet vele megélni, én az vagyok, minimálbéres asszisztensi munkám van. A többség évfolyamtárs kiment külföldre vagy átképezte magát.

Egyébként tényleg van nehezebb matek, bár én egy ideig párhuzamosan mérnökire és jártam, ahhoz képest nudli.

Szóval valóban integráltunk, de mérnökin első félév közepén, itt meg negyedévesként. Most szeretném befejezni a mérnöki szakom, csak elfogyott a finanszírozott félévem. (hülye családi "hagyomány" miatt csináltam a szocot)

A kérdésre válaszolva, a fentiek értelmében nem árt matekra gyúrni, történelem is lesz egy csomó, bár ha most szeretnél előkészülni akkor felesleges bevágni az egyetemes történelmet amit középiskolában tanítanak, mivel egyetemen nem az lesz. Társadalomtörténet, szociológiatörénet, magyar társadalom, stb.

Talán nyelvekkel készülhetsz, Eltén 2 nyelvvizsga kell a diplomához és kötelező szakszöveg van.

2013. aug. 30. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!