A szakközépiskolai érettségi tényleg többet ér mint egy OKJ bizonyítvány?
A múltkor egy ismerősöm ezzel próbált hitegetni, hogy szakmát szakközépiskolában tanuljon az ember mert az Okj semmit sem ér, mert hogy az csak 2 éves.
Ez most tényleg igaz?
Nekem is volt olyan ismerősöm aki gimnázium után ment pénzügyi tanfolyamra és mégis jól meg tudta tanulni.
Szakmai gyakorlatra is kellett járnia, a szakközépiskolában nem tudom mennyi szakmai gyakorlatot kell teljesíteni.
Van akkor valami különbség egy szakközépiskola és egy Okj-s tanfolyam között pl a tananyagban, szakmai gyakorlatban?
Annyian járnak Okj képzésekre, biztos hogy érhet valamit, akkor engem miért akarnak lehúzni ezzel a hülyeséggel?
Nem vagytok tisztaban a fogalommal.
Okj egyenlo orszagos kepzesi jegyzek.
Szakmunkasok is okj bizonyitvanyt kapnak mar tobb eve.
zakközépben (most már szakgimnázium) kapsz érettségit, meg ötödév után OKJ-t is. ha olyan szakra mész, akkor meg még érettségi mellé is kapsz valami papírt, meg ötödév után az OKJ-t, hasonló területről
Szakiskola csak szakma
Gimi csak érettségi
3-as, régen nemtudom mi volt, de az érettségi ma már egységes, egyik suliban se könnyebb mint a másikban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!