Most mit csináljak? Csak olyan koleszba vettek fel ami az egyetemtől 1 órára van még tömegközlekedéssel is.
Aki Budapestre megy egyetemre, annak erre fel kell készülnie és te még szerencsés voltál, hogy egyáltalán felvettek valahova kollégiumba, nem még az albérletért is fizetned kell busásan. Azzal gondolom tisztában vagy, hogy az nem annyiba kerülne mint a koli.
Felénk azok is szoktak a BKV-ra bérletet venni, akik amúgy gyalog is simán eljutnak az egyetemre. Azért nem annyiból áll az életünk, hogy ingázunk a koli és a suli között, vagy legalábbis a legtöbbünké nem. :) A mai jegyárak mellett meg inkább megveszem a diákbérletet és utazok korlátlanul, minthogy mindig jegyezzek.
Szerintem azt is nagyban érdemes mérlegelni (kiszámolni), hogy van-e értelme bérletet venned haza a vonatra. Általában nincs. Ritka az, aki második hónap után is minden hétvégén haza tud/akar járni minden hétvégén. Otthoni városba bérletet venni pedig egyszerűen fölösleges, ha az ember alig van otthon. Olcsóbb megvenni azt az egy-két jegyet.
Én mostmár bejárós vagyok. Koliztam is, de nekem is messze volt a koli, ilyen szempontból már mindegy, hogy fél óra, vagy 1. Koliba se gyalogoltam vissza órák között, tömegközeledés meg nem járt arra, így haza költöztem egy idő után. Meg lehet szokni ezt az életformát is. :) Amíg más döglik a koliban két óra között, addig én az aulában vagy könyvtárban haladok az évközimmel, vagy tanulok az éppen esedékes zh-ra. Van ennek előnye is a hátrányok mellett. Persze nem mondom, hogy tündérmese, de tényleg fogd fel úgy, hogy ennél sokkal szara*bbul jártál volna, ha egyáltalán nem is kapsz kolit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!