Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem tudom hol szeretnék...

Nem tudom hol szeretnék tovább tanulni?

Figyelt kérdés

Most megyek nyolcadik osztályba. Lassan el kéne döntenem melyik suliba akarok menni, de egy sincs ami meg fogott volna. Igazából azt se tudom még, hogy mi szeretnék lenni. Tetszik az újság írás,szálloda igazgató is szívesen lennék,cukrász is,modellkedés(bár ez sose lennék..).

Mivel még nem döntöttem el, hogy mit is akarok ezért nehezebb iskolát választani. Ha tudnám nyár végére akkor keresnék valami jó középiskolát..De lehet, hogy gimibe kéne menni mert ígyis-úgyis mennék fősulira szerintem. Plusz olyan iskolába szeretnék menni ahol LEGALÁBB egy ismerősöm lenne. Nehéz lenne elszakadni a barátaimtól:| De a legtöbben olyan sulikba fognak menni ahová én biztos, hogy nem..és én más városba szeretnék menni, nem oda ahol lakom:|| Félek, hogy nem lennének barátaim..

14/L

2013. aug. 15. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Na, először is, szerintem válassz a képességeidnek megfelelő iskolát. Ha bírod a terhelést, akkor menj egy gimibe, esetleg abból is választhatsz valami specifikusat, pl. kéttanyelvű vagy nyelvi előkészítőst. Ha ezek nem jönnek be és nem a szorgalmadról vagy híres, akkor válassz egy jó szakközépsulit. Attól, hogy valaki szakközépbe járt, mehet fősulira.

Arra meg ne adj, hogy nem szívesen mennél olyan suliba, ahová nem mennek a barátaid, mert magadnak tanulsz és nem a barátaidnak. Az már egy másik téma, hogy hogyan barátkozz, de továbbtanulásnál sose nézd a baráti körödet. Mert ami nekik jó, az neked lehet, hogy nem és fordítva.

2013. aug. 15. 16:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Még ráérsz

Nálunk a legtöbben 12.ben döntötték el hogy most mi is legyen:D

Persze jobb ha már előre tudod,sokat tudsz rá készülni

2013. aug. 16. 12:30
 3/5 anonim válasza:
Nem tudom, hol laksz, és melyik városba szeretnél menni, de Budapesten a Weöres Sándor Gimnáziumot /9.kerület/ tudom ajánlani. Öt éves, nyelvi előkészítős és még dráma tagozat is van.
2013. aug. 16. 16:01
 4/5 anonim válasza:
46%
Ne amiatt hagyj ki egy pont nekedvaló iskolát mer nem lesznek ott barátaid hisz velük sulin kívül talizhatsz az új sulidban meg úgyis találsz új barátokat :)) én is így tettem de már beiratkozáskor megismertem 2 kedves lányt:)) am én se tom még mi is legyek de végül a Berzeviczy-t választottam és neked is ajánlom ha érdekel a szálloda igazgatóság mer egyik ismim aki régen odajárt most egy szállodában recepciós vagy igazgató vagy mi :) de sztem ne menj gimibe mer unokatesóm is megbánta mer nem sokat ér szerinte :P
2013. aug. 17. 22:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem..köszönöm mindenkinek!

3-as: Miskolc közelében lakok:s

Igen, a Berzén gondolkozom én is (ott még barátaim is vannak,de tényleg nem miattuk hanem a vendéglátói miatt) :D

2013. aug. 17. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!