Ha nem értem a kémiát, akkor már nem mehetek az orvosira?
Ha orvosira akarsz menni, nem úszod meg magántanár nélkül.
Amúgy meg... el kell olvasni a könyvet, nem csak a lediktálást, és azonnal meg fogod érteni. Ha meg nem, akkor feltartod órán a kezecskédet, és megkérdezed, ami nem világos.
pont azt mondanám,mint az utolsó!
de attól függetlenül,hogy most nem érted,az nem azt jelenti,hogy ha jobban belemerülnél akkor sem menne, meg kell próbálni :)
Szerintem nyugodtan mehetsz, nekem annyi közöm volt a kémiához, mint egy ötödikesnek kb, aztán valahogy csak túléltem négy évet. Nálunk amúgy is csak első félévben volt klasszikus kémia (máshol sincs szerintem másképp), utána már csak folyamatokat tanítanak, aztán azoknak jó, ha tudod a kémiai alapját, ennyi haszna van. A fizikát szerettem nagyon, a kémiát viszont utáltam gimiben is, pedig megérteni könnyebb is, talán kevesebbet is kell. Az egyetemen sem vészes mélységet tekintve, inkább csak nagyon sokrétű, szerteágazó az anyag, emiatt nehéz inkább, nem a bonyolultsága miatt. Persze aki nem utálta, tanulta, annak lehet nem is vészes egyáltalán :D
Szóval don't fos, a fizikával pedig nem jársz rosszul.
De, lehet fizikából is érettségizni. Én is azt tettem.
Sose voltam jó kémiából. Annyira szar tanáraink voltak, hogy nem értettem igazán, na meg nem is szerettem és gimi elején még azt hittem, sosem lesz rá szükségem.
Aztán kitaláltam, hogy orvosira szeretnék menni. Kémiából nem volt alapom, és a faktos tanár is szar volt, de a fizika mindig is jól ment, a faktos tanár is nagyon jó volt. Így hát úgy döntöttem, az első a bekerülés, aztán majd lesz vhogy. Bár hozzáteszem, alapvetően nem vagyok hülye, gyorsan tanulok, gyorsan megértek dolgokat, de mivel sosem fektettem túl sok energiát a kémiába, így nyilván nem ment.
A bioszom és a fizikám jó lett, simán felvettek elsőre.
Első évben volt orvosi kémia, az kb. a középsulis emelt anyag kicsit kiegészítve. Hát év elején szorgosan kellett járnom a könyvtárba, és bányászni a gimis könyveket, hogy az alapokat magamra szedjem, de megbirkóztam vele. Sosem buktam kémiából, sőt, év végén 4-est kaptam, pedig sok olyan embert meghúztak, aki kémiából érettségizett.
A bikémnek másodéven már nem volt olyan sok köze a "klasszikus" kémiához (inkább folyamatokat meg enzimeket kellet seggelni), az már annyi nehézséget sem okozott, mint az orvosi kémia. Még megajánlottat is kaptam belőle félévkor (pedig azt nem sok ember kapott:D), a szigóm meg ötös lett.
Nah jó, ez az egész komment asszem kicsit önfényezősre sikerült, de igazából nem annak szántam, inkább bátorításnak, hogy simán meg lehet csinálni:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!