Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Még nyár van, de tanulásról...

Még nyár van, de tanulásról kérdés?

Figyelt kérdés

Még ugyan nyár van,de eszembe jutott ez a kérdés.

Jövőre leszek 10-es.

Tavaly elég sok időmet vette el a tanulás,nekünk rengeteg törit meg magyart kell tanulni,amit tulajdonképpen magolással kell.

De,én nem akarok mindig annyira fáradt lenni,meg lesz 4 különórám a héten (és még lenne egy ötödik ahova szívesen járnék,az vagy lesz vagy nem).

És,tavaly is az volt hogy estig tanulni.

Általánosban mindig 8-ig tanultam este,tavaly meg örültem a 8 órának,mert volt hogy 9-ig vagy 10-ig tanultam.

A nyelvek jól mennek,imádom őket,nincs velük gondom,azokra még pluszban is nagyon szívesen rászánom az időm.

Sőt,azokkal szeretnék majd továbbmenni ha úgy alakul.

A reál tárgyak nem mennek olyan jól,de matekból járok különórára.

Bocsi hogy sok lett,de még van egy kérdésem.

Nekem tavaly is az volt a bajom (amit nem is igazán tudtam senkivel megbeszélni) hogy nálam a humán meg a reál együtt nem olyan jó.

Nagyon sokat kell tanulnom a magyart meg törit hogy 5 legyen. (Nálunk magyar-töri tagozat az osztály egy része.Meg egy csomó mindenki 5 belőlük.Mondjuk a 4 is elmegy)

De,a kémiát,matekot is sokat kell tanuljam hogy jó jegyem legyen.

Hadd tegyem még hozzá hogy általánosban se mentek ezek jól,de külön tanárral matekból 2-ről ugrottam 4-re.

Itt viszont örülök ha 3. (Míg az osztály 80%-a ötös belőle.A többi 4.De már ez érdekel benne a legkevésbé)

Matekból nekem tökéletes egy hármas.

Kémia se ment általánosba,alapból nem volt olyan a tanár,olyan szigorú,meg..volt amit akkor se tudtam.Ugyanakkor,a többi osztálytársamék,akik másik suliból jöttek,lehet többet tanultak.

A fizika általánosban 4 meg 5 volt mindig.

Most 3-4.

Azt volt mikor keveset tanultam,amit utólag beismertem,rájöttem,de mikor fokozatosan elkezdtem vele foglalkozni,igyekeztem megcsinálni ami a könyvben,feladatgyűjteményben van,akkor már úgy-ahogy ment.

2013. aug. 10. 12:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Amúgy a tanulás meg a különóra együtt hát igen,fárasztó.

mert az egyik a másik nélkül még talán elviselhető.

A tavalyi évet is túléltem,de előrelátóságom miatt feltettem ezt a kérdést.

De,ha meg egy zseni osztályban vagyok,akkor megpróbálok normálisabb jegyeket összeszedni.

2013. aug. 10. 20:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Most leszel ugye 10-dikes?

Milyen irányba akarsz továbbtanulni?

Érdemes lenne az ahhoz szükséges tantárgyakra fektetni az energiát, a többit meg kicsit hanyagolni.

2013. aug. 10. 21:09
 13/16 A kérdező kommentje:

Hát,humánon vagyok (magyar-töri) de az idegen nyelvekkel szeretnék továbbtanulni.

Azokat szeretem teljes szívemből :))

A magyart meg törit azért tanulom sokat hogy meglegyen az 5.

Mert az ciki hogy ha azok nem 5.

Meg,ha az nem 5,akkor a többi végképp nem jó.

2013. aug. 10. 21:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Az oké, de nyelvekkel mit szeretnél csinálni?

Fordító, tolmács, nyelvtanár irány? Mert akkor ELTE-BTK anglisztika, akkor az irodalomra és az angolra koncentrál, töri kevésbé fontos. Egyikből mindenképp "illene" egy emelt szintű érettségi, de nem ártana mindkettőből.

Ha viszont idegenvezető-turizmus irány, akkor az gazdasági szak, és oda matek is kelleni fog. Ebben az esetben az angolra és a matekra feküdj rá, angol emeltet érdemes lenne megcsinálni. Törivel is lehet felvételizni tudtommal, de azzal nem sokat érsz, mert sokkal inkább a matek fog kelleni.

2013. aug. 11. 15:07
 15/16 A kérdező kommentje:

Hát,fordító tolmácsra is gondoltam,de azt tudom hogy a nyelveket mindenképp szeretném továbbvinni.

Bár franciára és oroszra gondoltam főleg.

Azokat tanulom (suli:angol+francia,itthon orosz) de jól is mennek és hála Istennek a szüleim is tudnak mindkettőbe segíteni.

2013. aug. 11. 19:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Akkor az irodalmat lehetne a történelem rovására támogatni. Fordító, tolmács szakokhoz nem árt egy emelt szintű magyar érettségi. Nem feltétlenül a pontok miatt (nem tudom mennyi pont kell), de a magyar emelt olyan tudást adni, ami mindenképp kell ezekhez a szakokhoz. Hisz nemcsak idegen nyelven kell tudni jól és választékosan fogalmazni, hanem magyarul is.
2013. aug. 11. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!