Még nyár van, de tanulásról kérdés?
Még ugyan nyár van,de eszembe jutott ez a kérdés.
Jövőre leszek 10-es.
Tavaly elég sok időmet vette el a tanulás,nekünk rengeteg törit meg magyart kell tanulni,amit tulajdonképpen magolással kell.
De,én nem akarok mindig annyira fáradt lenni,meg lesz 4 különórám a héten (és még lenne egy ötödik ahova szívesen járnék,az vagy lesz vagy nem).
És,tavaly is az volt hogy estig tanulni.
Általánosban mindig 8-ig tanultam este,tavaly meg örültem a 8 órának,mert volt hogy 9-ig vagy 10-ig tanultam.
A nyelvek jól mennek,imádom őket,nincs velük gondom,azokra még pluszban is nagyon szívesen rászánom az időm.
Sőt,azokkal szeretnék majd továbbmenni ha úgy alakul.
A reál tárgyak nem mennek olyan jól,de matekból járok különórára.
Bocsi hogy sok lett,de még van egy kérdésem.
Nekem tavaly is az volt a bajom (amit nem is igazán tudtam senkivel megbeszélni) hogy nálam a humán meg a reál együtt nem olyan jó.
Nagyon sokat kell tanulnom a magyart meg törit hogy 5 legyen. (Nálunk magyar-töri tagozat az osztály egy része.Meg egy csomó mindenki 5 belőlük.Mondjuk a 4 is elmegy)
De,a kémiát,matekot is sokat kell tanuljam hogy jó jegyem legyen.
Hadd tegyem még hozzá hogy általánosban se mentek ezek jól,de külön tanárral matekból 2-ről ugrottam 4-re.
Itt viszont örülök ha 3. (Míg az osztály 80%-a ötös belőle.A többi 4.De már ez érdekel benne a legkevésbé)
Matekból nekem tökéletes egy hármas.
Kémia se ment általánosba,alapból nem volt olyan a tanár,olyan szigorú,meg..volt amit akkor se tudtam.Ugyanakkor,a többi osztálytársamék,akik másik suliból jöttek,lehet többet tanultak.
A fizika általánosban 4 meg 5 volt mindig.
Most 3-4.
Azt volt mikor keveset tanultam,amit utólag beismertem,rájöttem,de mikor fokozatosan elkezdtem vele foglalkozni,igyekeztem megcsinálni ami a könyvben,feladatgyűjteményben van,akkor már úgy-ahogy ment.
Elég az első 6 bekezdést elolvasni,akkor nem kell az egészet.
Annyire nem fontos a többi,
Szóval az lenne maga a kérdés,hogy lehet tanulni gyorsan ,úgy hogy jó jegyem is legyen?
Másik kérdés: a humán reál ellentétet meg lehet oldani valahogy?
Igazából,nem haragudnak mert tudják és elfogadják.
Csak,pl. a matekot is mennyit tanulom egy hármasért..
Gondoltam hátha meg tudnám tanulni kevesebb idő alatt is.
Az viszont igaz,hogy ami nem megy,az nem megy.
Kémia meg engem szokott néha kicsit idegesíteni.Nem anyáékat,hanem engem.
:S
A humánból meg nyelvekből 5 szoktam lenni.
4-5 különóra az nagyon sok egy héten?
Mik ezek? Feltétlen szükségesek?
Az egyik egy plusz tesi,ami sajna kötelező.
A második matek,de az meg sajnos muszáj :((
Így vagyok 3. :S
Meg 2 angol (egyik anyanyelvi tanárral,ha van rá lehetőség,nem hagynám abba)
A másik meg angol egy nyelviskolában.
Oda még addig járnék biztos míg meg lesz a felsőfokú írásbelim.
Szóbeli megvan.
És,én most ugyan elmegyek augusztusban egy másik típusra,attól még meg kéne csinálni a másikat is.
Ez remélem sikerül az augusztusi,teszek érte amit tudok.
Inkább a matek a szükséges rossz,hogy úgy mondjam,mert az angollal elvagyok,azt eléggé szeretem,de a matek meg pl. muszáj.
A tesi is muszáj :S
De hát na.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!