Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mikor és hogyan használjuk a...

Mikor és hogyan használjuk a o. conditional-t/feltételes mód/ az angol nyelvben?

Figyelt kérdés

2013. aug. 9. 10:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Akkor használsz feltételes módot,amikor a mondanivalódhoz az szükséges hogy tud kifejezni magad.Pont úgy mint a magyarban is.akkor használod amikor azt akarod mondani,hogy elmennék helyetted a boltba,de én nem tudom mit vegyek,vagy elmentem volna a boltba,ha tudom,hogy én megtudom venni a dolgokat

amúgy 3 feltételes mód van

2013. aug. 9. 12:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Az angolban van jelen idejű, jövő idejű és múlt idejű feltételes mondat.

I shall speak to her if I see her. (Future)

I should speak to her if I saw her (Present)

I should have spoken to her if I had seen her (Past)

2013. aug. 9. 12:36
 3/5 anonim ***** válasza:

a zero cond épp kimaradt a fenti felsorolásból

itt mind a két tagmondat jelen idejű és arra használják mikor valami mindig megtörténik

mikor esik, vizes lesz a fű- when it rains the grass gets wet

ha későn kelek, meg szokott fájdulni a fejem- if i get up late i often have a headache

amúgy a shall, should a példákban elég régies

inkább will, would ebben a jelentésben

2013. aug. 9. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem arra voltál kíváncsi, amit az utolsó írt, a zéró feltételesre, ez az, ami általános, rendszeres cselekvéseknél használatos. Én is írok egy példát:

Ha sokat eszek, mindig beteg leszek.

If I eat a lot, I'm always ill.

( képzése: főmondat : present simple (V1)

mellékmondat : if + present simple (V1) )

2013. aug. 9. 14:49
 5/5 A kérdező kommentje:
igen, az utolsó 2 választ kerestem, a többi nem probléma.köszönöm az utobbi 2 embernek a válaszát.
2013. aug. 10. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!