Fontos! Suli váltás 11. elején csak hogy több
ismerősöm legyen?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy most egy eléggé színvonaltalan suliba járok, a város szélén van úgy is mondhatjuk, ha úgy lenne mind 3 másik suli nagyon közel egymáshoz nem lenne gáz mert ott tudnék embereket ismerni... gondoltam átmegyek az egyik suliba a 3ból mert eléggé szar unalmas ebben a suliban és osztályban, 14en vagyunk abból 4 városi, 1 szegényke kicsit nyomi a másik 2nek megvan nélkülem is meg a város mondhatni másik felén laknak... szóval inkább társaság miatt váltanék de mondjuk a szak se teljesen jó, számítástechnikán vagyok, ilyen érettségizős osztályba vagyok (de szakközépiskola), az iskola eredményei eléggé gyengék idén 10nek sikerült tavaly 1-2nek az érettségi és nem 1-2 osztályból... és itt utána kérdeztem és eléggé bele kellene ásnom magam a számítástechnika rejtelmeibe meg minden hülyeség... na szóval remélem értitek amit akarok mondani de fontos és kíváncsi vagyok a véleményetekre, ha valami nem tiszta kérdezzetek, dióhéjban nem vagyok megelégedve a sulival, egy erősebb suliba mennék de félek a lustaságom miatt megbuknék vagy valami, pedig eszem van hozzá csak seggem nincs.
a matek nem? hát képzeld, láttam már olyan érettségit, ahol az első jó pár feladat 9.es tananyag volt. röhögnöm kellett. egyszerű algebra, valószínűség számítás.
2013. aug. 9. 17:00
12/15 anonim válasza:
Szerintem a szóbeli se sikerülhet csak a 11. és 12. tudással. Nálunk volt jó pár 9.-es és 10.-es anyag, ami tételként szerepelt (történelemből, irodalomból, nyelvtanból).
2013. aug. 9. 17:16
13/15 A kérdező kommentje:
De sokat nem veszíthetek szerintem, ha maradok se fogom tudni az anyagot ha meg átmegyek se... mondjuk nem igaz, hogy semmit nem tudok az égvilágon de azért elég gyér, matekkal sosem voltak gondjaim ha nem hagytam ki leckéket, akkor megértettem... szerintetek?
2013. aug. 9. 22:28
14/15 anonim válasza:
Ezt most nem egészen értem. Te romániai suliba jársz vagy hogy jön ide a román nyelv?
A magyarországi érettségikről tudok nyilatkozni. A magyar írásbeli azon múlik, hogy mennyire tudsz felfogni egy szöveget, meg mennyire tudsz fogalmazást írni. Az utóbbit nem nehéz megtanulni és az éri a legtöbb pontot. A szóbelire kiadják a tételeket, azt te kidolgozod, megtanulod. Én erre tanultam a legkevesebbet. A matek amiből sztem sokat kell pótolnod, mert azért nem árt, ha vmennyit tudsz a régi anyagból is. A történelmet azt 9.-12.-től tudni kell. Általában 60% magyar és 40% az egyetemes töri aránya az írásbeliken és a 11.-12. osztály anyaga a hangsúlyosabb. Szóbelin megint csak tételeket kapsz és mint a magyarnál itt is 9.-12. között bármi lehet, de ezt a tanár elmondja majd. Idegen nyelvnél sztem a tudást nem lehet ennyire osztályhoz kötni, ha meg akarod tanulni az most is menni fog. Az 5. érettségi tárgyadat meg nem tudom, így arról nem tudok írni, mert rengeteg minden lehet.
Ha gyengének érzed a sulit és a társaság sem jó, akkor érdemes váltanod egy erősebb sulira. Ha tényleg jobb és te is tanulsz, akkor legkésőbb az érettségin biztos hálás leszel magadnak érte. Sok sikert! :)
2013. aug. 10. 12:49
15/15 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a válaszokat, veszteni valóm nincs szerintem, és igen Erdélyben élek és itt járok MAGYAR suliba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!