Fontos! Suli váltás 11. elején csak hogy több
ismerősöm legyen?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy most egy eléggé színvonaltalan suliba járok, a város szélén van úgy is mondhatjuk, ha úgy lenne mind 3 másik suli nagyon közel egymáshoz nem lenne gáz mert ott tudnék embereket ismerni... gondoltam átmegyek az egyik suliba a 3ból mert eléggé szar unalmas ebben a suliban és osztályban, 14en vagyunk abból 4 városi, 1 szegényke kicsit nyomi a másik 2nek megvan nélkülem is meg a város mondhatni másik felén laknak... szóval inkább társaság miatt váltanék de mondjuk a szak se teljesen jó, számítástechnikán vagyok, ilyen érettségizős osztályba vagyok (de szakközépiskola), az iskola eredményei eléggé gyengék idén 10nek sikerült tavaly 1-2nek az érettségi és nem 1-2 osztályból... és itt utána kérdeztem és eléggé bele kellene ásnom magam a számítástechnika rejtelmeibe meg minden hülyeség... na szóval remélem értitek amit akarok mondani de fontos és kíváncsi vagyok a véleményetekre, ha valami nem tiszta kérdezzetek, dióhéjban nem vagyok megelégedve a sulival, egy erősebb suliba mennék de félek a lustaságom miatt megbuknék vagy valami, pedig eszem van hozzá csak seggem nincs.
ha gyengének érzed a sulit, akkor mindenképpen érdemes váltani, mert a te jövőd múlik rajta. Ha itt is sok a bukás, akkor érdemes kockáztatnod. De ha elmész akkor tényleg mindent bele kell adnod a tanulásba, meg egy csomót pótolni meg minden, Az biztos, h iszonyú nehéz lesz, de segged az van, tehát mennie kell a dolognak.
A társaságról meg annyit, h ez is 2 oldalú, mert 11. osztályban, már mindenkinek meg van a maga klikkje, jól kell forgatni a lapokat, h bevegyenek. De ha könnyen barátkozol, meg minden, akkor ezzel nem lesz probléma.
Szerintem a döntésed előtt a szüleiddel menj be az új suliba, és a tananyagról, lehetőségekről kérdezősködjetek.
2013. aug. 9. 08:04
2/15 A kérdező kommentje:
Igazából úgy gondoltam valahogy facen kinézek egy osztályt amiben látom, hogy értelmesebbek vannak és ha olyan a szak akkor megyek, anyumék még nem tudnak róla csak tesómmal beszéltem, Ő segítene nekem pár dologban. de miért lenne nagyon nehéz 11. elején más suliba és mit kellene pótolnom? tudtommal a matekból mindenhol új fejezet kezdődik, szóval ha eddig nem tanultan nem gáz, mert nem kapcsolódik semmihez így ha nekiállok tanulni 11.-től akkor nincs gáz, románul igaz, hogy nem tudok majdnem semmit de tesóm tudna tanítani engem meg valahogy összeszedném magam, és a magyar az nem hiszem olyan gáz l enne a többi tantárgyhoz nem nagyon kell ész szerintem, csak idő, pl történelem földrajz stb.
2013. aug. 9. 09:06
3/15 anonim válasza:
olyan szinten kell pótolni h meg kell tanulnod tanulni.
meg azért érettségin vissza köszön az az anyag is amit ebbe a suliba nem tanultál meg rendesen.
2013. aug. 9. 09:33
4/15 A kérdező kommentje:
De kihúzható ha most elkezdek tanulgatni 11-12 ben, nem? Végül is a 11-12 anyaga fontosabb mint a 9-10 anyaga úgy tudom..
2013. aug. 9. 10:34
5/15 anonim válasza:
mind a 4 évfolyam fontos. 9-10 alapozó év, vagyis az érettségi alapok vannak benne. ezekre mind csak ráépülnek a dolgok, a 11-12. osztályos tananyagok.
2013. aug. 9. 16:19
6/15 A kérdező kommentje:
de a matek nem.. vagy igen? azt mondta a mostani matektanárnőm h teljesen új fejezet szóval nem kapcsolódik semmihez és bárki megtudja tanulni..
2013. aug. 9. 16:39
7/15 A kérdező kommentje:
plusz a magyar és román hogy tud kapcsolódni a régi anyaghoz ? irodalom részére gondolok.
2013. aug. 9. 16:42
8/15 anonim válasza:
De attól még az érettségiben számon kérik a 9.es és 10.es anyagot is. Meg attól, hogy új anyagot vesztek később venni fogtok másik olyan anyagot, ami a korábbi tudásra épül. Mert különben tényleg semmi értelme nem lenne a 9. és 10. osztálynak.
Lehet meg fogsz lepődni, de mi az egyetemen rögtön olyan anyaggal kezdtünk, amit 9. osztály legelején tanultunk (mondjuk azt úgy fél óra alatt átvettük és kibővítettük még egy csomó mindennel).
2013. aug. 9. 16:45
9/15 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, semmire sem emlékszem 9-10ből, de tegyük fel tényleg nem tudok semmit, a 11-12 es anyaggal sikerülhet az érettségi?
2013. aug. 9. 16:48
10/15 anonim válasza:
a szóbeli része igen, az írásbeli már kevésbé lesz jó eredményű.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!