Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik országba érdemes au...

Melyik országba érdemes au pair-nek menni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

11.-es vagyok, s arra gondoltam, hogy érettségi után nem tanulok tovább, hanem egy-két évet dolgoznék au pair-ként. Ugye így nyelvet tanulhatok, idegen kultúrákat ismerhetek meg, s pénzt kereshetek. Jelenleg németül és latinul tanulok, tehát Németország vagy Svájc lenne az ideális, de talán hasznosabb lenne Angliába menni, mert egyrészt megtanulhatok angolul felsőfokon, másrészt ahogy észrevettem Angliában többet fizetnek(bár lehet, hogy tévedek). Nem vagyok pénzsóvár, de szeretnék annyi pénzt keresni, hogy az egyetem alatt legalább az első néhány évben ne legyenek megélhetési gondjaim. Tehát hova menjek? Ha valóban érdemesebb angolajkú területre menni, akkor elkezdenék angolul tanulni(bár egyébként is szeretnék, de a némettel s más nyelvekkel is vannak terveim). Előre is köszönöm a válaszokat.

2009. okt. 26. 15:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
voltam au-pair Londonban és azt tudom mondani, hogy arra ne számíts hogy túl sok pénzt keresel vele. Saját tapasztalatból mondom, hogy ez tényleg arra jó, hogy egy adott országban élj, megtanuld a nyelvet és megismerd a kultúrát. És ez a legjobb módja mivel ennivalóra és szállásra nem kell költened. Viszont csak zsebpénzt kapsz ami meg az ottani élethez kell, utazol, elmész szórakozni, veszel magadnak egy-két cuccot. én fél évig voltam kint és nem nagyon tudtam félretenni pedig nem vagyok egy költekezős típus. Viszont volt olyan ismerősöm aki 2 évig kint volt, és az au-apirkedés mellett takarítást is vállalt más családoknál és így már egész szép összeget félre tudott tenni. persze szabadideje nem volt, mert állandóan csak dolgozott.
2009. okt. 26. 15:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor esetleg tudnál ajánlani valami más munkalehetőséget? Egyébként azért mondtam, hogy többet lehet keresni Angliában, mert úgy láttam, hogy ott átlag 400 eurót adnak, míg Németországban 250-et. De lehet, hogy ez nem így van....
2009. okt. 26. 20:54
 3/4 anonim ***** válasza:

angliában szerintem is többet lehet keresni au-pairkedéssel. azt tudom mondani hogy menj ki mint au pair, mert akkor a szállás meg a kaja miatt nem kell aggódnod, és mondjuk fél év után keress rendes munkát ott. ha beszéled a nyelvet akkor könnyebb.

a gumtreen rengeteg állásajánlat van , ott keresgélj.

[link]

2009. okt. 27. 10:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2009. okt. 27. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!