Szakközépiskola milyen érettségire készít fel? Alap, Közép?
Csak mert én úgy tudom hogy közép, de gondoltam legyünk biztosak benne :)
Köszönöm a segítséget!
Nincs olyan, hogy alap érettségi. Középszintű érettségire készítenek fel alapból, annyi különbséggel, hogy egy szakközépiskolában érettségizhetsz olyan tárgyakból is, amiket ott tanulsz pluszban, például egy közgazdasági szakközépiskolánál ez jelenti az "Üzleti gazdaságtan" érettségi tárgyat és az "Elméleti gazdaságtan" érettségi tárgyakat. Ezek a tárgyak hasonló területű szakoknál (mint szakmai előkészítő tárgy) általában elfogadottak a pontszámítás alapjául szolgáló 2 tárgy közzé (de olyan nincs, (vagy csak nagyon elvétve van) hogy csak ezeket fogadják el felvételi tárgynak).
Továbbá, szerintem egy szakközépiskolában kevesebb tárgyból indul fakultáció, de általában ott is szokott lenni emelt szintű érettségire felkészítés (általában igény szerint).
Sőt, emelet sincs, csak emelt.
Aki most megy szakközépbe, annak már kötelező lesz ötödikként a szakmai tárgyból érettségizni, így bármilyen más tárgyat csak hatodikként, pluszban vehet fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!