Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek is rossz döntés...

Szerintetek is rossz döntés lenne?

Figyelt kérdés
Most leszek 8.-os, eddig mindig kitűnő voltam, és anyukámék valami közgazdász, vagy hasonlóan erős gimnáziumba, szakközépiskolába akarnak küldeni, én viszont szívesebben lennék fodrász, műkörömépítő esetleg pénztáros, mint ügyvéd vagy valami. Anyáék viszont nem engedik, mert szerintük túl okos vagyok egy olyan szakmához. Szerintetek is rossz döntés lenne?
2013. aug. 6. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:

fodrászból, műkörömépítőből van bőven, nem is olyan nehéz elvégezni

ha a képességid adottak,hogy magasabb szintű munkát végezz,akkor én tovább mennék,habár az sokat még nem mond,hogy eddig kitűnő voltál,mert még "kicsi" vagy, ha egy erősebb gimiben is megtartod a helyzetedet,akkor az sokkal többet mond(legalábbis nekem)

Azt,hogy mi leszel később is eldöntheted,de a helyedben hallgatnék a szüleidra,ha nem is ügyvéd, de jobb szakmát választanék mint egy fodrász szakma.

:)

2013. aug. 6. 14:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Én ismerek fodrászt, aki gimnáziumból érettségizett. Szerintem próbáld meg a gimit, érettségizz le, ha még mindig fodrászkodni akarsz akkor is, megteheted.
2013. aug. 6. 14:24
 3/4 anonim ***** válasza:
menj tovább valamilyen gimnáziumba, nem muszáj a legerősebbe, és ott 4 év alatt lehet, hogy megváltozik majd a gondolkodásod, felnőttebb leszel, és jobban kirajzolódik, hogy mi szeretnél lenni. ha mégis ezek a szakák mellett maradsz, érettségi után eltudsz végezni ehhez szüksés képzést.
2013. aug. 6. 14:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Fodrász szakma ettől az évtől érettségihez kötött.

A többi szakma a pénztáros vagy műkörmös éppen nem.

Egyébként nagyon, de nagyon rossz döntés lenne. Még nem látod át a világ dolgait, el sem tudod képzelni egy egy fogalakozás mivel jár, mit takar. Gyanúm szerintem te csak azt látod ami a nyilvánosságnak szól. Pénztáros néni minimálbérért dolgozik, egy monoton munka, fárasztó, gyakran lesz kar és váll problémájuk. Nem kvalifikált munka.

Műkörömépítő és fodrász..lehet kreatív a munkájuk, de annyit tudni kell hogy ők csak akkor keresnek pénzt ha van vendégük folyamatosan. Nekik fizetést nem ad senki.

Nehéz kiépíteni egy olyan vendégkört amiből megél valaki ezeken a pályákon. viszont az államnak akkor is kell járulékot stb fizetniük ha nincs elég vendégük, azaz veszteséget is tudnak termelni! aki mögött nincs egy stabil anyagi háttér az el is szokta hagyni a pályát, mert jön egy negatív hónap és nincs miből megélnie.

Ha nem ilyen életre vágysz, akkor bizony tanulnod kell még jócskán. Ha meg a képességeid jók, akkor kár elpazarolni.

2013. aug. 6. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!