Főiskola v egyetem?

Figyelt kérdés

Tényleg ilyen sok különbség van a kettő között? Amikor szüleimnek megemlitettem a fősuli gondolatát, rögtön: óóóóó de az csak főiskola, nem egyetem..

Tényleg ennyit számit, hogy hol szerez az ember diplomát?

2013. aug. 4. 21:47
 1/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy nincs közte már különbség, mint régen volt.
2013. aug. 4. 22:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Nincs különbség, a bolonyai rendszerben, tudom aki régen járt egyetemre annak ezt nehéz felfogni, hogy ugyanazt a papírt adja a főiskola is. Nem az intézmény neve a döntő, hanem az hogy alap vagy mesterképzésre jársz. Márpedig mindkettőt lehet mindkét intézmény típusban.
2013. aug. 4. 22:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, a bologna rendszer óta nincs a kettő között különbség. Akik idősebbek vagy nem járnak fősulira/egyetemre azok szokták ezt mondani,h "ez csak főiskola" "az jobb mert egyetem". Ugyanaz a kettő.
2013. aug. 5. 11:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Valójában a diploma amit adnak azonos szintű (bsc majd msc)

De attól még lehet, minőségbeli különbség. Egy nagyobb egyetemnek nyilván jobb a felszerelése és jobban is ismerik, mint a mucsaröcsögi főiskolát.

2013. aug. 5. 12:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedve előttem szóló "mucsaröcsögén" nincs főiskola.

Hány vidéki főiskolát tudsz felsorolni? (ami nem egy egyetem kara) hanem önálló főiskola, természetesen a hittudományi főiskolákat hagyd ki, az egy spéci területe a felsőoktatásnak)

Tehát bárhogy is nézem 6 vidéki állami főiskola van. Neked ezekből melyik tűnik Mucsaröcsögének?

Dunaújvárosi Főiskola

Kecskeméti Főiskola

Nyíregyházi Főiskola

Eszterházy Károly Főiskola Eger

Eötvös József Főiskola Baja

Károly Róbert Főiskola Gyöngyös

2013. aug. 5. 12:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:) megnyugtattatok. Én igazából budapesti fősulikat nézegettem, remélem jól döntök
2013. aug. 5. 14:17
 7/7 anonim ***** válasza:
bocs, de a szüleid vagy idióták, vagy csak le vannak maradva jó 10 évvel. a bolognai rendszer óta a képzés ugyanaz, hogy főiskola vagy egyetem a suli ahova jársz, az csak a neve. semmit se számít a te szempontodból. az csak ilyen gazdasági jelző, mert akkor hívhatnak egyetemnek egy intézményt, ha megvan a kellő számú alapszak, mesterképzés és doktori iskola, meg ezekhez szükséges mennyiségű magas tudományos fokozatú oktató. a diplomád szempontjából jelentéktelen.
2013. aug. 5. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!