Ha elvállaltam 2 napra diákmunkát, de csak az egyik nap érnék rá még lemondhatom?
Tescos pénztárosi munkáról lenne szó. Nagyon örültem, hogy végre volt valamilyen diákmunka, ezért azonnal jelentkeztem is rá, szombat, vasárnapról lenne szó, holnap megyek betanulni. Csak pár perccel később jutott eszembe, hogy vasárnap az egész nagy család összegyűlik, mert a mamám 75. születésnapját tartjuk, amit nem szeretnék kihagyni, mert ki tudja, hogy a mamámnak hány születésnapja lesz még és számít a megjelenésemre.
A születésnapi összejövetel délután 3-4 körül kezdődik, viszont a munka fél 4-re kellene mennem.
Szerintetek ha holnap bemegyek az irodába és lemondom a vasárnapot akkor a szombati napot is elveszik tőlem? Vagy ettől még mehetek szombaton?
Attól annyira nem is félek, hogy esetleg le akarnának vonni/ki akarnának velem fizettetni pénz. Attól viszont sokkal inkább, hogy elveszik a szombati napot is és soha többet nem kapok munkát, hiába is jelentkezek, pedig sajnos alig van errefelé munka.
Holnap délelőtt mondanám le a vasárnapot, de nem tudom, hogy az igazat mondjam-e vagy kitaláljak valamilyen más sztorit pl. műtenek vagy hasonlók és emiatt nem érek rá? Vagy ha úgy tennék mintha csak a szombatot vállaltam volna el, a vasárnapról pedig nem is tudnék?
Én 8 évig diákmunkáztam, és az utolsó évemben vezette be a fürge, hogy ha az elvállalt munkát nem végzed el vagy visszamondod, akkor csak az alap órabért kapod meg a korábban ledolgozott időkre is.
Pont az ilyen link diákok miatt... Bocs hogy ezt mondom, de basszus munkát vállalsz el, tudd már hogy mikor érsz rá és mikor nem....... Ha nem talál helyetted embert akkor kötbérezik a cégedet...
Azért a munkáltató szemszögéből szerintetek van bármi különbség a "bocs mégsem akarok menni" és a "bocs nagymamaám 100 éves lett és elfelejtettem" között?
Segítek: semmi.
Na jó, nem vitatkozom. Azért csendben, így 8 év után örülök, hogy nem most kezdek diákmelózni..... Mert a nagy kalapot (A diákmunkást) nem a lelkes, szorgalmas és pontos emberek után ítélik meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!