Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diplomások, szakmán kívül...

Diplomások, szakmán kívül elhelyezkedők! Mennyi idő alatt találtatok munkát?

Figyelt kérdés
Főleg protekcióval.
2013. júl. 28. 22:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mérnöki diplomával, szakmámon belül 2 hét. Ha a diplomaosztótól nézem. Ha az államvizsgától akkor 4.

Nem volt protekcióm.

2013. júl. 28. 23:27
 2/8 A kérdező kommentje:

Azokra gondolok, akik szakmán kívüli elhelyezkedésre kényszerültek...

Nem villamosmérnökökre, akikért kapkodnak.

2013. júl. 28. 23:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Pont fordítva írtam...

Főleg NEM protekcióval.

2013. júl. 31. 19:13
 4/8 anonim válasza:
100%
Nem protekcióval 6 hónap alatt.
2013. júl. 31. 20:23
 5/8 A kérdező kommentje:

Az tök jó. :)

Mármint ahhoz képest, hogy sokan kb. másfél évig keresnek egyáltalán munkát, majd nagy nehezen kapnak irodai kisegítőt.

2013. júl. 31. 22:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Februárban államvizsgáztam.

Márciustól kezdtem folyamatosan küldeni az önéletrajzokat.

Minden héten legalább kettőt. Van, aki vissza sem írt.

Zala megyében élek, itt nagyon nehéz mérnöki munkát találni, Veszprém, Zalaegerszeg és Nagykanizsa jöhetett szóba.

Májusban kezdtek állásinterjúra hívni. Ezek úgy működtek, hogy ígérték, két héten belül értesítenek az eredményről.

Nem értesítettek, akit felhívtam, érdeklődtem, válasz az volt, hogy még nem döntöttek.

Az ember ilyenkor bizonytalan, mert nem tudja, nem-e azzal tesz rosszat, hogy hívogatja őket.

De ami a jó hír, ha elküldöd az önéletrajzodat, továbbküldik hasonló munkáltatónak, aki hasonló területen keres munkavállalót. /gépészmérnök/

Engem is így találtak meg Nagykanizsáról, egy olyan cég, akinek el sem küldtem az önéletrajzomat.

Behívtak állásinterjúra, jól megizzasztottak, mert egy mérnök levizsgáztatott a tudásomból, és még osztályozta is.

Két hét múlva felhívtak, akarom-e még az állást.

Ha igen, továbbítják a főnöknek.

Újabb két hét eltelt, amikor értesítettek, hogy megkaptam az állást.

Nem szabad mindjárt feladni, engem is el akartak küldeni eladónak, árufeltöltőnek stb.

A rokonságban sokan ellenem fordultak, mert csak otthon "linkeskedtem".

Egyedül anyám tartott ki mellettem, ő dolgozott helyettem is.

Néha persze nála is elszakadt a cérna, de elmagyaráztam neki, hogy ha én most elfogadok egy minimálbéres állást, soha nem tudunk ebből a szegénységből kilábalni.

10 éves korom óta egyedül nevelt.

Én bíztam benne, ha nem hátrálok meg, sikerülnie kell.

Ja, és semmiféle protekció nem volt.

2013. aug. 8. 18:25
 7/8 A kérdező kommentje:
Gépészmérnökként nem aránylag nehéz elhelyezkedés ez?
2013. aug. 8. 19:11
 8/8 anonim ***** válasza:

De igen.

Én is azt gondoltam, hogy egy hónapon belül találok munkát.

Ha felmentem volna Pestre, ott talán, de hát ahhoz pénz kellett volna.

Mint írtam, ahol én lakom, gyakorlatilag megszűntek a gyárak, és az olyan üzemek, ahol gépészmérnököt, vagy bármilyen mérnököt foglalkoztatnak.

Így örülhetek ennek a lehetőségnek. Persze, az a tervem, hogy pár hónap múlva felmegyek Pestre, munka mellett szeretném letenni a mestervizsgát, hogy legyen önálló vállalkozásom.

2013. aug. 8. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!