Egyetemisták, akik messze laknak a sulitól, kb mennyi idő míg beértek? Nem fárasztó nagyon a sok utazás?
Nekem legjobb barátnőm 80km-re lakik (mint én, csak én albérletbe költöztem, de ő bejárós), kb. 1 óra buszozgatás a városban + 1 óra vonatút, tehát kb. 2 óra az utazás, ez naponta 3-4 óra. A társasági élet nem igazán fér bele neki, vagy csak úgy, h napközbe marad egy kicsit órák után vagy ha nagyobb buli van, akkor nálam alszik.
Másik barátom 50-60 percre lakik busszal, minden nap bejár és ő meg tudja oldani a társasági életet, mert ő legalább annyit bulizik, mint én, szóval kb. naponta. Reggel simán beér 8-ra, ha akkor van órája, este meg 3/4 11-kor megy az utolsó busz, hazamegy azzal, vagy ő is nálam alszik
Vonat + bicikli kombóval csapatom, így a vonat kb. 35-40 perc, a bicikli pedig céltól függően 15 perctől 1 óráig terjed. Az elején fárasztó volt, de már középsuliban is ingáztam, így nem volt nagy érvágás. Gyakorlatoknál kicsit necces, amikor le kell ügyelni 12 órát, és előtte-utána egy csomót utazom, de tényleg kibírható.
Társasági életed lehet, csak össze kell hangolni a dolgokat. Tehát vagy valakinél ottalszom, vagy pedig előbb lelépek, hogy elérjem a vonatomat. A tanulásnak pedig jót is tesz az utazás, a vonaton simán tudok haladni az anyaggal :) Igaz biciklin kevésbé.
Én az első egyetemi évemet ingázóként csináltam végig.
Nem lakom messze Bp-től (BME-s vagyok), de szar a közlekedés, úgyhogy a bejutás nekem 1,5 óra, ami napi szinten 3 óra.
Meg tudtam oldani, bulizni is maradt erőm.
Annyi volt, hogy a buszon tanultam sokszor, máskor meg ott aludtam ki magam.
Csütörtöki (meg néha keddi) bulikban mindig ott voltam, volt hogy előtte még haza is kellett jönnöm (ekkor kb 20 percem volt itthon fürdeni meg enni...). Aztán reggel vagy első busz haza, vagy havernál alvás.
Szóval szerintem megoldható, bár volt egy pár közösségi dolog, amiből kimaradtam emiatt, de nem volt akkora para.
Azóta kolis lettem, és úgy gondolom hogy nagyon jó döntés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!