Miért döntöttél úgy, hogy kollégiumba költözöl/költöztél egyetem alatt?
Mert naponta 140 km-t oda-vissza letolni erősen halálos lett volna. Az napi 5 óra utazással járt volna.
Az albérlet ellen pedig az ára szólt. 8100 volt a koli egy hónapra, internettel mindennel együtt 9100 az albérlet pedig fűtési szezonon kívül 20-22 lett volna, de szerencsére 1,5 hétnél nem maradtam tovább....
Albérlet előnyei: Csak te vagy és a lakótársaid, akikkel jó esetben hasonló érdeklődésűek és vérmérsékletűek vagytok (én két gimis osztálytársammal laktam albérletben, kb. mintha minden nap egy osztálykirándulás lett volna). Így ha éppen tanulni van kedved, akkor tanulhatsz, ha pedig bulizni, akkor mehetsz a lakótársaiddal is, vagy a szaktársaiddal, barátaiddal.
Koli előnyei: Olcsó. Általában harmadannyi, mint egy albérlet.
Ha alapból társasági ember vagy, akkor komoly kapcsolati tőkéd alakulhat ki egy koliban, többtucat embert ismersz és kérhetsz tőlük segítséget. Ezt sokan csak alibi indokként mondják a koli mellett szerintem, mert aki társasági, az úgy is eljár eleget mindenfelé és megismer embereket.
A koli hátránya, hogy ha buli van, akkor bulizni kell, nem aludni, vagy tanulni, mert az ott elég nehéz. Nem te választod ki, hogy kikkel lakj együtt. Ha szerencséd van, szerencséd van, ha nem, nem.
Szerintem az albérlet nagyságrendekkel veri a kolit, pont azért, mert ha tanulni akarsz, akkor tanulsz, ha meg bulizni, akkor meg elmész bulizni. És mikor hazaérsz, akkor majdnem olyan, mintha otthon lennél (de ehhez legyenek jó lakótársaid).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!