Miért vannak annyian, akik nem olvassák ki a kötelező irodalmat?
Nekünk kb. egy, másfél havonta van új olvasmány, a többség nem olyan vészes, max. 300-350 oldal, egy kettő van csak, ami befogadhatatlan hosszúságú, és/vagy olyan rossz, hogy ember legyen a talpán, aki ennyi idő alatt képes idegösszeomlás nélkül elolvasni. A többség, vagy legalább az osztály fele késik vele, vagy egyáltalán nem olvassa el, aztán minden magyaron csak néz, mint Bálám szamara a hegyen.
A kérdés az, hogy miért nem olvassák el? Semmibe sem kerülne rászánniuk egy napot... Aki meg időben kiolvassa, azzal tölti a napot, hogy próbálja a fejükbe verni a könyv tömör tartalmát, aminek semmi értelme, mert úgysem arra kérdeznek rá pl. dolgozatban, és nem is a szó szerint leírt részekről beszélünk órán, hanem a mögöttes gondolatokról, ami a részletekből derül ki.
Több oka is lehet:
1. Nem tud rendesen olvasni, ezért nem is szeret (nem fogja fel, mit olvas, bonyolult neki a könyv).
2. Tisztában van vele, hogy így is el fogja végezni az iskolát, akkor meg minek erőlködjön?
3. Senki sem szerettette meg vele az olvasást, ezért 2 percnél többet nem tud rászánni.
Velem sikeresen megutáltatták az olvasást kisiskolás koromban, pl. mikor 10 évesen olvastatták az Egri csillagokat, és olvasmánynapló is kellett belőle, jól átrágtam, de szenvedtem, nagyon.. :(
Gimiben meg egyszerűen annyi mindent adtak fel egyik napról a másikra, hogy ha pihenni is akartam mellette, nem fért bele 2 hetente egy új könyv :( Jöttek a rövidített olvasmányok.
Kb. 20 éves koromra jutottam el odáig, hogy szívesen veszek a kezembe könyvet..
Mert KÖTELEZŐ
nem szeretem ha valamit erőszakosan rámtukmálnak
ha valami nem érdekel akkor nem érdekel
Én most vagyok tizedikes,ha jól tudom,az osztályból nem sokan olvasták el a kötelezőt,ami most a Rómeó és Júlia.Én most tervezem elolvasni a szünetben.
Én kb. egy kivételével eddig minden könyvet elolvastam.
Szerintem azért nem olvassák el a kötelezőket,mert
-kötelezően elolvasandó
-régies nyelvezetű lehet
-terjedelme megrémít,mert hosszú
Nekem is van olyan kötelező olvasmány,ami nem tetszik.Egyszer olvastam el.
Általánosban,7.-ben,8.-ban az osztálytársaim nagy többsége nem vette kezébe a kötelezőt,hogy rászánja az idejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!