Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha jelentkeztem főiskolára és...

Ha jelentkeztem főiskolára és az adott szakon a ponthatár 245 pont volt idén, de nekem 260 pontom van, akkor 100%, hogy engem oda felvettek?

Figyelt kérdés

Nem jelentkeztem főiskolára, csak jövőre fogok és nem tudom ez, hogy van. Aki elérte azt a bizonyos ponthatárt, azt már felvették? Illetve még egy kérdésem lenne: A ponthatárok oszlopba mit jelent az, amikor nem pontot írnak, hanem a következőt: n.i. ??

Előre köszönöm a választ.

2013. júl. 27. 15:38
 1/6 anonim ***** válasza:

n.i.= nem indul, de ott is le van írva..

Egyébként ahogy látom nagyon nem világos még neked ez :) Attól,hogy most 245 a ponthatár és neked 260 pontod van idén még nem biztos,hogy ennyi lesz(sőt tuti) vagy csökken vagy nő, ebben az esetben inkább nőni fog.

De azt is nézd,hogy mi a követelmény erre a szakra és azzal számítottad e a pontod(pl informatikai érettségi kötelező,de neked nincs, akkor nem vesznek fel)

2013. júl. 27. 15:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, értem ezt az n.i. dolgot. Egyébként addigra 340 pontom lesz, nyelvvizsgával, meg mindennel együtt és az érettségiim is megvannak hozzá. A kérdésem lényege az volt tulajdonképpen, hogy a megszabott ponthatáron belül mindenkit felvesznek?
2013. júl. 27. 15:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem a ponthatár alapján vesznek fel embereket, hanem a jelentkezők pontjai alapján húzzák meg a ponthatárt. De röviden: igen, a ponthatár felett mindenkit felvettek értelemszerűen. Ha jövőre jelentkezel olvasgasd a felvi.hu-n a felvételi menetét és a szabályokat.
2013. júl. 27. 15:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, tehát ez azt jelenti, hogy a ponthatár annak a pontszáma, akit még felvettek arra a szakra, de a legrosszabb ponttal.
2013. júl. 27. 15:59
 5/6 anonim ***** válasza:
51%

Igen

De minden évben más a ponzhatár !

Mert ugye az érettségik nehézsége sem egyforma

2013. júl. 27. 16:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, kösznöm.
2013. júl. 27. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!