Okj tanfolyam, elég soknak írják még a kezdőét is. és csak heti 1 nap.. az szrintem kevés, ezért a pénzért.. Meg úgy írják hogy segítenek az elhelyezkedésben.. mennyi az esélye ill tényleg tudnak e állást biztosítani.. egyáltalán az h Okj rol van szó, a legtöbb programfejlesztői cégnél a minimum elvárás felsőfokú végzettség és még sok más programnyelv tudás
2013. júl. 27. 12:33
1/8 anonim válasza:
Egy rendes fejlesztő cégnél lesz@rják milyen papírod van, csak a tudás számít. OKJ-s tanfolyamra ne menj! Én 3-on voltam, a leghülyébb embereknek is összejön a 4-5-ös vizsga, ami miatt a piacon egy ilyen papír semmit nem ér:\
2013. júl. 27. 12:55
2/8 A kérdező kommentje:
szar.. külföldön már gazdag lennél 1 papirral is : d itt... és mit ér az akit érdekel az infó mihez kezdjen, tovább akarja vinni de nincs ilyen egyetemi informatikus professzori végzettsége ? : D nekem is van egy gépszerelői okj m, már 5 éve érdekel az info, van tapasztalatom, de semmi munka nincs.. érdekelne a programozás megtanulnám meg van benne pénz... csak ugye nincs felsőfokúm.. az is vicc hogy növelik az okj tanfolyam képzések számát.. de minek ? ha a cégek követelményei az egekbe van hülyeség az egész rendszer ahogy van
2013. júl. 27. 13:45
3/8 anonim válasza:
A tanfolyam ára reális, sajnos ennyibe kerülnek. Épp hétfőn megyek egy 5 napos (5*8 óra) fejlesztői tanfolyamra, aminek a nyári akciós ára 200.000ft+áfa. (Persze a munkahelyem fizeti) A linkelt tanfolyam alig drágább, és 3x több óra.
Saját pénzből szerintem is felesleges ilyenekre járni, inkább otthon próbálj meg tanulni és gyakorolni.
2013. júl. 27. 14:14
4/8 anonim válasza:
Külföldön se garantál semmit a papír. Ez abból is látszik, hogy pl. a Google-höz is be lehet kerülni programozóként felsőfokú végzettség nélkül.
Otthon is el lehet kezdeni tanulni programozni. Ezeregy tutorial van az interneten.
2013. júl. 27. 15:56
5/8 anonim válasza:
A minimum elvárást sok esetben csak odaírják. Egyébként ahhoz, hogy megtanulj Java-t programozni (=magát a nyelvet jól használni), felsőoktatásban is csak úgy megy, hogy időt szánsz rá. Ugyanígy, felsőoktatásban elsődlegesen nem egy adott nyelvet/nyelveket tanul meg a delikvens, hanem számtalan ennél mélyebb ismeretet, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy egy szoftver jól, hatékonyan, biztonságosan működjön. Persze mindezeket meg lehet tanulni egyetem nélkül is, csak azzal, hogy van egy diplomád, kézzelfogható "bizonyítékod" van arról, hogy ezen ismeretek birtokában vagy (de legalábbis hallottál már róla).
2013. júl. 27. 20:38
6/8 A kérdező kommentje:
hmm na ez bíztató.. értem! kösz a válaszokat! akkor lehet hogy neki fekszek tanulni magamtol a javat, régebben tanultam is rászántam kb 2 hónapot, tudom hogy az nemsok.. de letöltöttem a tanuljunk meg javat 24 óra alatt.. azt végig átvettem minden eggyes példaprogit megnéztem.. volt ami tényleg működött a gyakorlatba is volt amit nem értettem és azért nemtudtam. de ahogy elnézem nem olyan vészes ez a java nyelv, mert ezalatt a 2 hónap alatt sikerült rájönnöm a nyelvnek a logikájára, kapcsolódási pontok meg ahogy leírta a könyv úgy ahogy értettem. Innentől kezdve azt gondolom hogy azért még is csak nem árt ha egy olyan szakavatott (tanár) adja le a leckét meg magyarázza el érthetően a dolgokat. szval abbol hátrány nem származik.. ezen kivül meg rengeteget ülök gép fölött is.. laptopot is vettem nemrég.. ráadásul egy olyan belemerülős dolog az egész h még lehet élvezném is, megfejteni a kódokat, kirakós játék : D nekem csak ez tetszik ebbe az egészbe, hogy a semmiből előállítani valamit ami működik, esetlek ha olyan szinten vagyok már akkor hangot is meg képet is beszúrni, 3d-be javazni. na meg hogy erre épülnek a mobil appletek, ezért van is benne jövő
2013. júl. 28. 22:06
7/8 anonim válasza:
Ha tényleg programozással akarsz foglalkozni (és jól akarsz keresni), akkor ne egy nyelvre koncentrálj. Az csak egy eszköz.
2013. júl. 28. 22:09
8/8 A kérdező kommentje:
jaa, akkor még javascript : d vagy webprograming php html, én a c++ kihagynám
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!