Minden egyetemen van lehetőség utóvizsgára?
Én a Pannonra járok Veszprémbe. Két év után most buktam meg először, viszon ezzel a tárgyal sokat csúszok. Én még nem hallottam az UV-ről korábban, most is véletlen a tv-ben értesültem róla hogy létezik ilyen. Elképzelhető hogy nem minden egyetemen van? Vagy ezt külön kérvényezni kell?
Én nem tudok olyanról, hogy nyár végén viszgáznak az egyetemen, pedig sztem sok embernek jól jönne.
szerintem amivel te kevered az a vizsgakurzus.
az az, hogy ha nem sikerült egy tárgy az adott félévbe, akkor következő félévbe lehet kérvényezni, hogy vizsgázhass belőle újra. akkor nincsenek tanórák, csak vizsgázni mehetsz belőle.
Az UV - utóvizsga az vizsgaidőszakban van. Ha elsőre nem sikerült, akkor mehetsz még egyszer megpróbálni, néhány nappal később, amikorra a tanár kiírja. A legtöbb egyetemen egy tárgyból 3x próbálkozhatsz vizsgázni egy félévben, a harmadik próbálkozás már fizetős (pár ezer forintos nagyságrend, csekken kell befizetni).
A CV - vizsgakurzus. Azok jelentkezhetnek rá, akik meghallgatták a kurzust korábban, aláírást szereztek belőle (ha szükséges hozzá), de jegyet nem kaptak, mert nem tudtak levizsgázni. Ez teljesen egyéni, hogy mely karon milyen tárgyakból indul, általában létszámfüggő, hogy indítják-e. Érdeklődni kell a Tanulmányin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!