22 éves fejjel szeretnék csillagász lenni, van-e lehetőség arra, hogy ilyen idős korban elkezdjem ahhoz a tanulmányaimat?
Érettségim még nincs,de szeptembertől el kezdem (+3 év). Most végeztem el egy szakmát. Hogy miért nincs érettségim, az egyéni szoc.problémám.
A kérdésem az lenne, hogy szeretnék csillagász lenni, de nem tudom, hogy mi kell hozzá, hol lehet ilyet tanulni és nem utolsó sorban késő-e ezt elkezdeni számomra?
Előre is köszönöm.
persze, van rá lehetőséged.
csináld meg az érettségit, fektess nagy hangsúlyt a matekra, illetve a fizikára, ezekből jó, ha emeltre mész.
utána vagy fizika, vagy földtudományi Bsc-re kell jelentkezned, ami 3 év, és ezekről mehetsz csillagász Msc-re, az ELTE indít is ilyen képzést. tehát innentől kezdve akkor 3 év gimi, 3 év alap, 2 év mester = 8 év múlva már te lehetsz az új Hawking. :) csak ne térj le az útról, hanem csimpaszkodj bele végig, és ha nehézségekbe ütközöl, akkor is kapaszkodj, és menj tovább. láttam már ilyet, semmi nem lehetetlen, ha a fejedbeveszed.
sok sikert!
szívesen. ha van még kérdésed, akkor nyugodtan írj.
tudom, milyen az utad, én 20 évesen "tértem meg", aztán elmentem levelezőre érettségizni, közben végig dolgoztam, tanultam, így eltelt 2 év, végül 1 hete kaptam meg az érettségi bizimet(már 22 vagyok), minden tökéletes lett, emelt is volt közte, fel is fognak venni egyetemre, a kérdés már csak az, hogy hova :) nehéz volt, de megérte.
utána mehet a következő nagy hajrá. én is pont földtudományira megyek, bár én nem csillagász szeretnék lenni, hanem meteorológus, vagy geológus :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!