Mit tegyek, hogy megszokjam az új iskolát, és hogy magamra leszek utalva?
17 éves vagyok, és szeptembertől új középsuliba megyek, (11.be)mert az előző nem jött be.Itt is koleszos leszek, és már előre félek, hogy megint rossz helyre kerülök, meg hogy nem tudok megbirkózni azzal a helyzettel, hogy én leszek az új lány, meg hogy nem tudok beilleszkedni.Még nem választottam ki hogy hova kéne mennem, de nem is tudom hogy erre meddig van határidő.A nev.tanácsadóba azt mondták, hogy alternatívba menjek.Mivel vidéken lakom kénytelen vagyok messze menni, és koleszosnak lenni, vagy albérletbe menni.Nekem az albérlet jobban tetszik, mert úgy érzem vagyok annyi idős, hogy a magam ura legyek.
Azt sem tudom hogy nappaliba menjek, vagy estibe, mert a nappali nem nekem való, bár ki tudja.Az biztso hogy még1x nem akarom elszúrni az iskolaváltást,mert eza az utolsó lehetőségem.
Elsőkörben én arra biztatlak,hogy ne úgy fod fel,hogy nem fog menni.
Azt te tudod,hogy az előző miért nem jött be. S mi volt a baj a kolesszal. DE válasz olyan sulit ahol szívesen tanulnál.. helye, esetleg az alapján miket leht ott tanulni, szakma stb.. Nem tudom azt sem miért alternatív sulit javasoltak. De ezok közt is van többféle.
S ami még fontos járj utána a határidőnek.
kolesz vagy albérlet? Na igen te már tudnál gondoskodni magadról, de a koli olcsóbb. Meg ott vannak olyan szabályok pl meddig lehetsz kint a városban amik iskola időben hasznosak. S kifoghatsz jó társaságot. Albiban meg lehet tök egyedül leszel, meg a házinéni.
Szóval jó sok gondolkodás, de lényeg legyen bizodalmad magadban. Tudom minden kezdet neéz és az életben még sokszor fogsz újra kezdeni. ( Mert a továbbtanulás, vagy a munkába állás is új kezdet, aztán a kapcsolatok ésa házasságis)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!