Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Albis legyek vagy bejárós az...

Albis legyek vagy bejárós az egyetemre?

Figyelt kérdés

Utolsó évem kezdődik az egyetemen szeptembertől. Eddig albérletben laktam, most viszont gondolkodom azon, hogy bejárós legyek. Ez naponta 2-3 órás buszozást jelentene, a buszok menetidejétől függően.

Remélhetőleg ebben az évben kevesebb órám lesz, és talán nem is minden nap, csak 3-4 nap egy héten. Így jobban megérné mint az albérlet, de félek, hogy nagyon kifárasztana az utazás. Ti mit tennétek? Van itt olyan, aki bejárós és sokat utazik naponta?

2013. júl. 23. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem bejárós vagyok, de rengeteg csoporttársam az. Reggel ha 8-kor kezdődik az előadás, akkor 4-kor már felkelnek, többük is már fél 5-kor úton van. Mindig sietnek, hogy elérjék a vonatot/buszt. Ha 3-4 órás szünet van az órák közt, akkor nagyon le tudnak fáradni a várakozásban. De előnye is van persze, sokuk az út közben tanul és készül a zh-kra, gyakorlati számonkérésekre. Azt azért mindenképp vedd figyelembe, hogy télen hóban, fagyban akár órákkal előbb el kell indulni, ha tényleg be akarsz érni egy vizsgára.
2013. júl. 23. 15:12
 2/5 anonim válasza:
100%
Szerintem a bejárós, a tuti, tanulsz a buszon, az otthon melege és nyugalma jobb mint bármilyen másik lehetőség
2013. júl. 23. 20:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Ha buszon tanulok, olvasok többnyire megfájdul a fejem és hányingerem lesz. Bár nem mindig, de azért jellemző rám. Nekem mondjuk nem kéne 4kor felkelnem, elég lenne fél 6-6 kor.

A problémám nekem is ott van, hogyha nagy lyukak vannak az órák között, nem tudom mivel kitölteni. :/ Az órarendet meg majd csak augusztus végén tudom meg, akkor meg már késő albi után nézni.

2013. júl. 23. 20:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Albérletre szavazok. Buszozás lefáraszt, plusz nem tudhatod, hogy 1-1 nap mikor lesz órád. Nem sokra mész az "otthon melegével", ha reggel 6-kor elmész és este 9-kor érsz haza (vagy később).

Esetleg kolesz?

2013. júl. 25. 13:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Koleszt biztosan nem bírnám, az nem nekem való. Nem nyávogásból meg kényeskedésből mondom, de komolyan, nem nekem való. Nem bírnám az állandó bulizást, hogy 4en osztozzunk egy akkora szobán, ami még 2 embernek is kicsi lenne, a közös fürdő, legtöbb helyen még zuhanyfüggöny sincs. A koleszok régimódiak, sztem azóta nem voltak felújítva, hogy megépültek...
2013. júl. 25. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!