Milyen egyetemre menjek? (szempontok lent)
Mérnöknek menj, ha jó vagy reálból. Ha a matek, fizika, kémia érdekel és kicsit foglalkozol is vele, akkor akármelyik mérnöki területet megpályázhatod. Nyilván, ha a kémia nem a kedvenced akkor nem mész vegyésznek, ha pedig a fizika akkor gépésznek. Ha szeretsz komplex, iskolában nem feltétlen ismertetett, de a tanultak alapján megoldható feladatokat megoldani, tervezni és látni, hogy valamely ötleted megvalósul, akkor rengeteg örömöd lesz benne. Ez a reál tárgyak gyakorlati alkalmazhatósága. Aztán persze lehet menni fizikusnak, kémikusnak, de ők inkább az elmélettel foglalkoznak és próbálnak valami újat felfedezni az elvi alapok határait feszegetve.
Ettől függetlenül neked kell eldönteni. Ahogy látom tulajdonképp akárminek elmehetnél, mert úgy tűnik mindenből hozod az elvárható szintet. A humán tárgyakkal az a baj, hogy jómagam nem sok értelmét látom, hogy például nekem mikor kell majd valaha is elemzést írnom bármiről is a való életben, vagy épp megkeresni a bokor rímeket egy versben. :D Nekem ez kicsit nevetséges, de én reál beállítottságú vagyok. Ha a nyelvek jól mennek akkor mielőbb próbálj nyelvvizsgát szerezni, ha lehet felsőfokút, mert később egyetemen már nem lesz rá időd vagy csak keserves erőfeszítések árán. Később ráérsz utána nézni, hogy tulajdonképp milyen terület is érdekel komolyabban, de ha ezek az alapok megvannak semmivel nem lehet különösebb gondod. :) Sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!