Megéri kollégistának lenni, ha az ember maximum egy óra alatt beér otthonról az egyetemre?
Csábít a kollégista élet, de mi van ha csalódok, a másik meg, hogy fölöslegesnek is érzem így magát azt, hogy ott vagyok és nem itt, amikor mindössze egy óra az út.
Meg gondolom nem is olcsó, ti mennyit fizettek egy hónapra mindenre? 18/F
"Napi 3-4 óra utazás és egyetem mellett 100% nem fogsz dolgozni. Csak kérdezem, nem tudom a jelenlegi távolsági árakat, hogy tényleg olcsóbb egy 1 órás távú utazás havi bérlete, mint a kolesz? De úgy tűnik te mindenképp otthon akarsz maradni, szóval minek tetted fel a kérdést?:)"
Napi 2 óra utazás lenne. Hiszen oda 1, vissza 1, az 2. Az az fél-egy órás út havi bérlet kb 3 ezer forint. Aztán még a bkv bérletet így is úgy is vennem kell.
A havi díja a kollégiumnak 10 ezertől kezdődik, a valamire való pedig már 20 ezer. Bár talán lehet pályázni valami támogatásra. Erről ki, mit tud, hogy megy ez?
Meg itthon mégis könnyebb intézni a kaját, nem tudom kollégiumba mennyire, hogyan lehet majd főzni.
A nyugodtabb környezet és a remélhetőleg építő jellegű közösség miatt mennék kollégiumba, meg azért, mert önállóságra is nevel.
Mint írtam, nem otthon szeretnék maradni, csak az anyagi vonzatait nézve feleslegesnek tartom egyenlőre, de hátha máshogy van, ezért kérdeztem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!