Budapestről vidéki egyetemre menni?
Én:)
Szombathelyre járok egyetemre, és elég furcsa volt. Eleinte még izgalmas volt, hogy új város, új emberek, de egy hónap után így kezdett unalmas lenni. A beilleszkedés könnyen ment mindenki kedves volt, de hát ugye ha unatkozol eljárogatni csak kevés helyre lehet.De nekem ennek ellenére tetszik ez az egész, jól érzem magam, szinte üdülés hétvégente hazajárni Pestre, már szinte tényleg büdös a város:)
Sajnos ez egy elég nagy szívás. Az egyetem tökéletes lenne ahhoz, hogy életreszóló barátságok alakuljanak ki, és így is kialakulnak, de az van, hogy elvégzitek az egyetemet, aztán a legtöbb elmegy dolgozni a vidéki város vonzáskörzetébe, felveszitek egymást iwiw-en, aztán annyi, sose látjátok egymást. Ha Pesten jártál volna egyetemre, sokkal több cimborát szereztél volna a fővárosban, ahol később lakni fogsz.
Arról nem is beszélve, hogy éveken át fizethetsz vagyonokat az utazgatásért meg a szállásért, és közben úgy érzed, sehol nem vagy igazán.
Az utolsónak nincs igaza.
A csoporttársaim legalább fele feljön (sok közülük már fel is jött, azok közül, akiknek már nincsenek gyakorlati óráik) Pestre dolgozni vagy párkapcsolat miatt. A kapcsolattartás egyébként sem nem azon múlik, hogy hova vet valakit élet. Nekem több olyan barátom is van, akik külföldön élnek évek óta, velük intenzív kapcsolattartás és személyes találkozás is folyik, a volt pesti gimis osztálytársaimmal ellentétben... pedig ők itt vannak elvileg helyben.
Soha nem éreztem továbbá úgy, hogy nem tartozom se ide se oda. Itthon is megvan a saját kis életem, meg ott is, nagyon jól érzem magam mindkét helyen. Sőt, a 2 társaság már bulizott is együtt, nagyon jól érezte magát mindenki. Egyáltalán nem nevezném ezt tehát "szívásnak". Biztos vgyok benne, ha az ELTÉ-re vettek volna fel, sokkal kevésbé lennék önálló, talpraesett, mivel itt, ahol egyebek mellett életre szóló leckét kaptam abból, mi az, hogy alkalmazkodni valakihez illetve hogyan kell x ezer ft-ot beosztanom úgy egy héten, hogy enni is tudjak meg bulizni és még arra is maradjon pénzem, hogy pénteken hazautazzak.
az eddigi válaszokat köszönöm szépen!:)
az esetleges további válaszokat is örömmel venném, több szem többet lát alapon :)
köszönöm mégegyszer az eddigi válaszokat!!:)
Hát, én a személyes tapasztalataimat írtam le, nem tehetek róla, hogy szívásnak érzem. :) És én már végigcsináltam az egyetemet.
Igen, mi is összefutunk néha a vidékiekkel, például ha valakinek szülinapja van itt, akkor sokan feljönnek. Az már sokkal ritkább, hogy mi mennénk le vidékre csoportosan, inkább csak akkor, hogy ha valakinek arra visz az útja. Azelőtt persze, mentünk közösen nyaralni is, de mióta mindenki dolgozik, pláne ha gyerek is van, nehéz megszervezni, hogy mindenki egyszerre érjen rá (a tanároknak persze könnyű lehet a nyári szünetekkel :) ).
Igazából rendszeresen csak a pestiekkel tudok összefutni, mert a városban sose gond, hogy bármikor összefussunk legalább egy sörre.
Nem bánom a vidéki haverjaimat, szó se róla, meg az egyetemi éveimet is élveztem, csak azt mondom, hogy aki pesti, és most van választási helyzetben, az szerintem jobban jár, ha helyben próbál helyezkedni.
(mindenkinek hasznosra ítéltem a válaszát, szval a lepontozgató nem én vagyok) nekem tényleg minden válasz értékés ebben az esetben! köszi az indoklást a negatív részre!
továbbra is szívesen fogadom a további válaszokat...:)
Szia! Én vidéki vagyok és vidékre (Egerbe) jártam fősulira, de a legjobb barátom egy pesti srác lett, aki teljesen be tudott illeszkedni. A kisváros azért volt jó, mert tök közel laktunk egymáshoz, nem volt gond találkozni, nem kellett agyonszervezni, 15 percen belül mindenki odaért a megbeszélt helyre (kocsmába ;) És nagyon jó kis társaság alakult ki, immár 9 éve folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Hogyan? Szinte mindenki előbb vagy utóbb Pestre vagy környékére került, mert itt talált munkát vagy másik sulit, mint én, mert aztán jártam Pestre egyetemre. Ott meg érdekes módon, aki pesti volt, az órák után húzott haza vagy lógni a volt gimis osztálytársaival, a vidékiek között találtam meg a társaságom, jobban összetartottak.
Uh azt tanácsolom, nem kell ebből ügyet csinálni, nem kell arcoskodni, hogy nincs 20 mozi a városban, mert a vidéki élet lényege, hogy az időt együtt töltsük, amennyit csak lehet, és nem pedig külön, mint Pesten (mozi= a filmre koncentrálsz, disco=a zajban nem tudsz beszélgetni, csak tőmondatokat üvölteni, stb.) Vidéken minden lassabb és közvetlenebb, nyugisabb. Csak ajánlani tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!