330 felvételi pont mennyire számít jónak?
Sima középfokú érettségikkel és az év végi osztályzatokkal jött ki ennyire. Sem nyelvvizsgám és sem emelt szintű érettségim sincs. Semmire nem kapok többletpont. Ez a 330-as felvételi pontszám mennyire számít jónak?
Tuti fel fognak venni az általam választott szakra ennyi ponttal, csak érdekesség kép kérdem. :-)
Ahogy már írták előttem is, az 500-ból 100 a többletpont. Most az, hogy neki nincs, és miért nincs többletpontja, nem kérdés. A tanulmányi eredményért 400-at lehet kapni, neki van 330, ami 82,5%.
Szerintem minden felfogás kérdése, és én nem szólnám le a 330-at.
Szóval hajrá, szurkolok szerdán! :)
Nem egészen értem, hogy miért lettem lepontozva. A véleményemet írtam le, ugyanis az volt a kérdés.
Szerintem a 330 pont igen is kevés.
Lehet mondani, hogy "de pluszpontok nélkül 400 a max", de és? Szerintem illene legalább egy emelt szintű érettségit tenni, vagy nyelvvizsgát.
Szerintem meg mindenki döntse el, hogy mire van szüksége. Az, hogy miért nem emeltezik valaki, magánügy.
A nyelvi tagozatos mondhatja, szerintem illene mindenkinek legalább egy felsőfokú nyvvizsgával és egy középfokúval rendelkezni második nyelvből.
A matek tagozatos mondhatja, szerintem illene mindenkinek tudnia, hogy kell integrálni.
Az infós mondhatja, szerintem azért illene mindenkinek tudnia, hogyan kell logikai tömböket kezelni.
Az, hogy mi kevés és mi sok, mi átlagos, relatív. Ha bekerül vele, akkor jónak számít. Ha nem, akkor nem.
u.i.: a felvételin szerzett pontszám nem tükrözi a tudást, ill. az egyetemen és az életben nyújtott teljesítményt
14-as válaszoló! (nem én pontoztalak le)
De szerintem nincs olyan hogy "illene legalább egy emelt érettségit vagy nyelvvizsgát tenni" Ez olyan mintha a 37-es lábamra 38-as cipőt vennék hogy biztos ne szorítson, lehet így is gondolkozni, de lehet hogy elég a kisebb is...majd eldől.
Ez nem etikett kérdése, hanem paragrafusok kérdése. Ha oda ahova menni akarok nem kritérium akkor ha nem akarok nem teszek ez ilyen egyszerű. Az már más kérdés hogy mások akikkel versenyben vagyok ezt hogy gondolják, de nem mindenki megy orvosira vagy gyógyszerészetire..
a 14esnek ott igaza van, hogy nyelvvizsga úgy is kell minimum 1 a diplomához és ezt sokkal könnyebb gimiben megcsinálni, mint egyetemen.
Nem hiába van olyan sok ember, aki azért nem kap diplomát, mert nem teljesítették a kötelező nyelvvizsgát.
"Szerintem meg mindenki döntse el, hogy mire van szüksége. Az, hogy miért nem emeltezik valaki, magánügy. "
Nyilván magánügy. De mivel a kérdés arra irányult, hogy kinek mi a véleménye, így gondoltam talán leírhatom....
És a véleményem továbbra is az, hogy a minimum ponthatárt kb. 350-re emelném, és minden szakon kötelezővé tenném legalább egy emelt érettségi letételét.
Megértem amúgy, amit mondasz, és igazad is van, hogy nem jó a rendszer. De az a helyzet, hogy az iskolák többsége közelében sincs annak, hogy tömegesen képezzen emeltszintre.
A nyvvizsgára ugyanez igaz. Pedagóguscsaládban élek, viszonylag jó suliba jártam, végzősök körében nyvvizsga ráta 70% körüli, emeletről nincs pontos infóm, de kb 30-an mentek 120ból.
Az emelt kérdése nagyban függ attól is, hová akar menni az illető.
Miskolci Egyetem műszaki képzésein szinte mindegyikre 240 kellett..elég kevés az, aki erre emeltet csinál, de minek is kéne? Matek fakon voltunk kb 20an, akinek nem kellett 400 pont, nem ment emeltre.
Fakos anyagot -így az emeltet- ki milyen szinten, de megtanultuk, most hogy ebből vagy középszinten adtunk számot a tudásunkról, csak a mi pontjainkat határozza meg.
Egyébként ha jól tudom, a kétszintű érettségi eredete pont abban van, amit te is észrevételezel. Ha valaki abba az irányba akar továbbmenni, akkor tegyen emeltet abból. De valahogy nem így alakult utána ki.
Egyébként meg mint már mondtam, hogy ki milyen szinten tud vizsgázni, szerintem nem nagyon döntő az egyetemen.
Még egy utolsó észrevétel: amiről vitázunk, szerencsére szerintem megfelelő hangnemben, az szerintem maga az oktatáspolitika..és ha ez így van, akkor őszintén örülök annak, hogy abban egyetértünk, hogy az egész egy nagyon rosszul működő rendszer. Elég átfogó reformokra lenne szükség, de hogy az mikor jön el, nagy kérdés. :)
Értem, amit mondasz, és azt is, hogy miért nem tett a kérdező emeltet. Valószínűleg én sem törtem volna magam, ha anélkül is simán bekerülhettem volna.
De igazából nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy véleményünk szerint 330 pont jónak számít vagy sem.
És az én szememben 330 pont nem számít jónak. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!