330 felvételi pont mennyire számít jónak?
Sima középfokú érettségikkel és az év végi osztályzatokkal jött ki ennyire. Sem nyelvvizsgám és sem emelt szintű érettségim sincs. Semmire nem kapok többletpont. Ez a 330-as felvételi pontszám mennyire számít jónak?
Tuti fel fognak venni az általam választott szakra ennyi ponttal, csak érdekesség kép kérdem. :-)
500 a max. Ebből azért lehet látni szerintem, hogy annyira nem fényes eredmény.
Mondjuk nekem a meglátásom az, hogy 350 körül kellene lennie a minimum ponthatárnak:D
Én mondjuk 400-410 pont felett mondanám azt, hogy jó eredmény.
Nem biztos hogy felvesznek ennyi ponttal. De az esélyed természetesen attól függ hogy ahova jelentkeztél, ott az elmúlt években mennyi volt a ponthatár, és ez a ponthatár hány jelentkező esetében volt annyi-amennyi, és idén mennyien jelentkeztek az adott szakra és milyen pontszámokkal.
Attól hogy nincs semmi plusz pontod még összességében ennyi van, a ponthatárhúzásnál azt nem nézik hogy Te ezt a pontot pusztán tanulmányi eredménnyel érted el vagy plusz pontokkal.
Hát százalékod.
330/500=0,66=66%
Szerinted jó? Ha elégedett vagy 66%-al, akkor jó. Ha nem, akkor nem.
Ha neked elég, akkor jónak számít :D
Nekem 430 fölött volt tavaly szóval nekem nem számított volna jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!