Kresz vizsga miképp zajlik?
Az a helyzet hogy nem régiben elkezdtem a jogositvány megszerzését.
Még tanfolyamra járok de két hét mulva vizsgázok kresz böl.
A segitségetek szeretném kérni a következökben:
-Mennyire nehéz a kresz vizsga?
- Mit kell,mit érdemesebb jobban megtanulni? Melyik részére érdemesebb több idöt forditani?
Esetleg ha valami internetes oldalt,vagy számitogépes programot tudnátok ajánlani akkor kérlek titeket küldjetek.
Elsö sorban a Az elsöbbség adás egyenrangú útkeresztezödèsben a jármüvek elhaladási sorrendjét kéne gyakorolnom. De bármilyen egyéb teszt kérdéseket se ártana azért.
2012-2013 as kérdések és teszteket kéne gyakorolnom.
Jelenleg a 2002 vizsga kérdésekre válaszolgatok,csak kéna valami modernebb mert ugye már csak el telt 11 év azota,és ennyi idö alatt sokat változtak a szabályok.
Nálatok nem lehet kapni vizsgás CD-t. Nálunk (Csigavér) lehetett venni egy CD-t, amin egy program volt, amivel gyakorolni lehetett, benne volt az összes lehetséges kérdés.
Ráadásul azért nagyon jó, mert a vizsgán is pont ugyanezzel a programmal kell majd vizsgáznod, csak ugye élesben.
(Javaslom, szerezd be ezt a CD-t, lehetőleg ideit, mert sokat változik a KRESZ)
Vizsga (én 2010-ben voltam, akkor így volt, lehet azóta változott):
Vizsgán beülsz egy terembe és egy érintőképernyős monitoron kell majd válaszolgatnod. 55 kérdés van, mindegyikre max 1 perc. Van 45 db 1 pontos és 10 db 3 pontos kérdés. 65 ponttól mész át.
De azt a CD-t mindenképpen javaslom, abból rögtön látnád, hogyan is megy ez.
Értem. Nálunk csak gyakorlo füzetet lehet kapni de ott ugye ha rossz választ jelölök meg nem irja ki hogy mi lett volna a jó.
És amugy elsöbbségi vagy táblás vagy milyen kérdésböl lesz több?
Én gondolom hogy az elsöbbségi kérdés lesz a 3 pontosak. Mert az ugye kicsit gondolkodtató.
Vagy nem igy van?
Ezt nem tudnám megmondani.
De az ilyen kinek van elsőbbsége, mi az áthaladási sorrend stb. kérdések a 3 pontosak, szóval ezt nagyon kell tudni.
Amúgy neten is megnézheted, hátha fent van ez a program, valami kreszteszt vagy hasonló neve volt.
(Ha nem is a teljes progi, de pár kérdéssor biztos van fent.)
Szokott lenni pl. a körforgalomhoz is kérdés.
A közúti jelzőtáblákat jól kell ismerni.
Ja meg a rendőri karjelzéseket!
Ja, meg "vasúti átjáróban" milyen helyzetek szoktak lenni.
Meg hol szabad, nemszabad megfordulni.
Pl. az autópályán nem szabad
Vasóti átjáróban sem szabad megfordulni.
Meg egyirányú utcában sem.
Igen ezeket tudom.
Vasuti átjároban,körforgalomban,útkeresztezödésben,és persze ott ahol a tábla tiltja megfordulni tilos.
Köszönöm a válaszokat.
Amugy az a link amit másodiknak másoltál már fejböl tudom mindegyik kérdésre az összes választ,azt szoktam nyomkodni. :)
A másik linket megnézem és tesztelgetek gyakorlok.
Köszi mindenkinek a segitséget. :)
Aki esetleg tud segiteni még valamit annak továbbra is várom a válaszát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!