Olvastam itt, hogy valaki írta, hogy az elsősegély vizsga elején ne menjen be olyan aki keveset tud mert még az elején lelkes a vizsgabiztos és könnyebben megbuktat. Szerintetek ez igaz?
Nem nagy kihívás egy elsősegélyvizsga, ne félj tőle, úgymond józan paraszti ésszel meg lehet csinálni, de nyilván nem árt egy kis tanulás, sőt. De ha jártál tanfolyamra és figyeltél is, elég egyszer-kétszer átolvasni a jegyzeteidet.
Szerintem a vizsgáztatótól függ, de persze ők is elfáradnak a nap végére, ugyan úgy mint bárki, tehát ennek a "legendának" van alapja.
Általában azokat buktatják meg, akik fatális hibát vétenek (például gericsérültet mozgatnak, nyaki ütőeres vérzésre nyomókötést helyeznek - ezeket persze elméletben).
Anno rengeteget tanultam az EÜ vizsgámra, mert paráztam tőle én is. Azóta is bánom :D életemben nem tanultam magam túl ennyire feleslegesen. Akivel bementem gyerekkel, nem tudott semmit, nem tudta, hogy kell egy ájultat fektetni, aztán rávezette a vizsgabiztos szép lassan. Végül is átengedték. Aztán jöttem én. Stabil oldalban félúton megszakítottak, mondták húzzak szituációt. Kihúztam egy gerincsérültet, kérdezték mit csinálok ilyen helyzetben. Annyit mondtam, hogy "hát a gerincsérülttel nem nagyon csinálok semmit" - köszönöm, ennyi volt :D és már kaptam is a papírt.
Szóval teljesen felesleges agyonkészülni rá. Minimális tudás, és kis magabiztosság bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!