Jár-e a családi pótlék és az árvaellátás esti tagozaton?
Akkor nem értem, hogy miért mondták bent azt nekem ma, hogy mindkettő jár az estin.. :/ Több helyen utánanéztem a neten is, itt az oldalon is, és nagyrészt azt írták hogy mindkettő jár. Legjobb lesz ha felhívom az esti iskola igazgatóját és megkérdezem. :)
Köszönöm a válaszokat!
Ne az iskolát hívd, hanem a Nyufig-ot, az árvaellátást ők adják, nem az iskola!
Hidd már el, hogy csak nappali tagozaton jár:
"a szülő elhalálozása a gyermek 16. (illetőleg oktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató gyermek esetében legfeljebb a 25.) életévének betöltése előtt következett be és a gyermek ekkor már rokkant volt,..."
Google-be beírod, mindenhol ott van, hogy estin és levelezőn nem jár, csak nappalin.
De felhívhatod a Nyufig-ot is, ugyanezt a választ kapod!
Illetve bocsánat, ezt akartam idézni:
"Az árvaellátás a gyermek 16. életévének betöltéséig jár. Ha a gyermek oktatási intézmény NAPPALI tagozatán tanul, az árvaellátás a tanulmányok tartamára, de legfeljebb a 25. életév betöltéséig folyósítható."
én 2009-be végeztem 23 évesen estin és végig kaptam árvaságit meg családi pótlékot is.
de azt hiszem, pont következő évbe törölték ezt el. :-)
Árvaellátás az nem jár... nekem ezért kellett dolgozni mennem, mert nappalira nem vettek fel a korom miatt (22 vagy de OKJ-n 20 a korhatár nappalin :S ) és estin nem kaptam volna.
Nekem mindkét szülőm elhunyt így nem sok volt a vari hogy árvasági hiányában azonnal munkát kellett találnom.
Családit nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!